De beste tablet op de markt: de Samsung Galaxy Tab S4.

Het allerlaatste aanbod in het tabletsegment van Samsung, de Samsung Galaxy Tab S4, is een paar maanden geleden uitgekomen en biedt andere concurrenten op de markt zware concurrentie aan. Het heeft geweldige recensies ontvangen en er wordt door veel personen beweerd dat dit één van de beste apparaten van zijn soort is.

Laten we dus eens kijken waarom die Samsung Galaxy Tab S4 beschreven wordt als één van de beste tablets:

Krachtig apparaat:

De Samsung Galaxy Tab S4 wordt geleverd met de Snapdragon 835 chip die (alhoewel een klein beetje gedateerd) een zéér goede prestatie levert bij de meeste Android apps. Games zoals PUBG en Asphalt 9 werken heel soepel op dit toestel. De tablet wordt geleverd met een 7300 mAh batterij die 1300 mAh groter is dan zijn voorganger, de S3. Deze grotere batterij maakt een ononderbroken gebruik voor de gehele dag mogelijk indien jij intensieve apps gebruikt of biedt twee tot drie dagen voeding voor bij lichter gebruik.

Het scherm:

Samsung staat bekend om het maken van ‘s werelds beste tablets in zijn klasse en het stelt jou ook zeker niet teleur met de S4. Het op HDR voorbereide super AMOLED display welke in de S4 wordt aangeboden, is naar verluidt één van de beste die er is. Het display is special ontworpen voor entertainment doeleinden.

Je merkt direct de scherpte en de levendige kleuren op bij het afspelen van films van Netflix of bij het streamen op YouTube. Het biedt goede kijkhoeken en helderheidsniveaus waardoor je het in een heldere omgeving en alsook bij niet standaard kijkhoeken bekijken kan.

De dunnere randen rond het display en het ontbreken van de zogenaamde home knop zorgen op het apparaat voor een aangenamere kijkervaring. Het 10.5 inch scherm heeft een beeldverhouding van 16:10 en is voorzien van een resolutie van 287 pixels per inch.

Het totale design:

Het ontwerp van dit model heeft een verandering ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. Het uiterlijk en gevoel van de tablet is volledig nieuw en voelt geweldig aan. Het display is uitgerekt door de randen te verkleinen. Dit is een aanvulling op het verdwijnen van de home knop, waardoor het apparaat er werkelijk fantastisch uitziet.

Dit betekent ook dat je afscheid moet nemen van deze home knop met zijn vingerafdruksensor en het ontgrendelen vervolgens moet uitvoeren via de gezicht / iris scanner. Het gewicht van 482 gram maakt de tablet één van de lichtste 10 inch apparaten die er is en maakt het dus mogelijk deze een veel langere tijd comfortabel te gebruiken.

Het geharde Gorilla glas op de voor- en achterzijde biedt een premium uiterlijk plus gevoel aan het toestel, maar het levert wel een extra risico op bij een valpartij. De luidsprekers in de boven- en onderhoeken van het apparaat zorgen voor een stereo surroundeffect en deze sound wordt versterkt door de aanwezigheid van Dolby Atmos. Het apparaat bevat de traditionele 3.5 mm koptelefoon aansluiting en alsook een USB type-C connector.

De S Pen:

De S Pen is één van de belangrijkste functies waarmee dit apparaat zich onderscheidt van de concurrentie. De pen lijkt op een gewone balpen en ligt zeer comfortabel in de hand. De pen bevat een ingebouwd knopje waarmee je snel items op het scherm kan selecteren. De stylus is absoluut topklasse voor artistiek ingestelde personen die hun kunstwerken graag willen digitaliseren.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Samsung Galaxy Note S4 welke ervoor zorgen dat het als beste verkrijgbare tablet opvalt. Het is dan ook zeer zeker de moeite waard om het aan te schaffen, of je nu op zoek bent naar een gadget voor jouw persoonlijke entertainment of een compact werkpaard voor al je zakelijke behoeften.