De technische website 9to5Mac is tot verschillende nieuwe details gekomen over de aanstaande Apple iPhone 9. Allemaal gebaseerd op iOS 14-softwarecode die binnenkort zal worden uitgebracht.



IPHONE 9 PLUS

Er is bewijs gevonden dat Apple naast de ‘Nieuwe iPhone 9 Plus’ werkt aan een grotere ‘Nieuwe IPhone 9 Plus’, ter vervanging van zowel de iPhone 8 als de iPhone 8 Plus. En hoewel er al geruchten waren over een nieuw 4.7 inch model, is dit de eerste keer dat er bewijs is voor een grotere versie van een budget-iPhone.



Taptic Engine Touch ID

Er was reeds bekend dat er een compacte iPhone 9 variant geintroduceerd zou worden, voorzien van een 4.7 inch LCD scherm met een Home knop die een ingebouwde Touch ID zal hebben. Deze knop heeft geen bewegende delen meer, omdat het de zogenaamde ‘Taptic Engine’ gebruikt om klikken te simuleren en zo heel wat hardwarestoringen zal verminderen.



A13 Bionic chip

Er zijn ook aanwijzingen dat beide werken met de A13 Bionic-chip, dezelfde processor die wordt gebruikt in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.



Dit zou de Apple iPhone 9 een stuk aantrekkelijker moeten maken voor degenen die nog oudere modellen gebruiken, zoals de iPhone 6 en de iPhone 7. Omdat sommige mensen liever niet teveel geld uitgeven aan high-end smartphones.



APPEL BETAAL EN MEER

Omdat ze bedoeld zijn als instapmodellen, bieden de iPhone 9 en iPhone 9 Plus Touch ID in plaats van Face ID. Gelukkig kunnen gebruikers Apple Pay en de Express Transit-functie gebruiken, die momenteel niet beschikbaar is op sommige oudere iPhones.



NFC-TAGS

De nieuwe iPhone-modellen kunnen ook NFC-tags op de achtergrond scannen, wat momenteel alleen mogelijk is met de iPhone XR, iPhone XS en de iPhone 11 en niet met de iPhone 8 of iPhone X



Overigens is het belangrijk op te merken dat de namen van de iPhone 9 en iPhone 9 Plus slechts speculatief zijn, omdat er ook geruchten gaan dat het de iPhone SE 2 gaat heten.



Deze nieuwe iPhone 9 of iPhone SE 2 wordt naar verwachting dit voorjaar uitgebracht, mogelijk samen of onmiddellijk na de release van Apple's nieuwe iOS 13.4-software.



UPDATE APPLE IPAD PRO

Op deze i-Mania-blogpagina kan ook worden bevestigd dat de vierde generatie iPad Pro in vier varianten wordt uitgebracht. Dit zijn waarschijnlijk wifi en mobiele versies van de 11 en 12,9 inch modellen. Deze nieuwe iPad Pro zal naar verwachting een volledig nieuw camerasysteem bevatten met drie lenzen en een ‘Time-of-Flight’-sensor voor diepteweergave.



Wat uw Apple-hart ook begeert, i-Mania biedt u altijd de nieuwste iPhone-accessoires en nieuws. Omdat we ook weten dat het hart wil wat het hart verlangt!