Het nemen van een hamster of cavia is een grote verantwoordelijkheid! Het is een beslissing die van alles omvat, van het leren van de specifieke voedingsbehoeften van jouw mini-huisdier tot het begrijpen van zijn mogelijke dagelijkse trainingsbehoeften.

DE HAMSTER

Hamsters zijn klein én schattig, dus als jij erover nadenkt zo’n schattige hamster in je leven wilt brengen, dan is een hamsterwiel of een andere leuke fitness tools voor deze kleine kammeraad één van de eerste dingen die je zou moeten aanschaffen.

RENNEN

De reden waarom hamsters zo dol zijn op hamsterwielen is kinderlijk eenvoudig: deze kleine rakkertjes zijn geboren om te rennen!Het is allemaal vanzelfsprekend voor hen. De hamsters houden echt van flink rennen, zo simpel is het nou eenmaal. Hun dierensoort is als geheel super energiek en levendig te noemen!Volgens onderzoek kunnen hamsters in hun natuurlijke habitat iedere nacht weer tot 8 kilometer rennen in hun zoektocht naar voedsel.

GEZONDHEID

Een hamsterwiel of een ander fitness apparaat is van daarom van vitaal belang om je hamster gelukkig, gezond en fysiek fit te houden.Want dit kleine wezentje moeten absoluut goed kunnen (rond-) rennen. Dus als jij er zeker van wilt zijn dat je kleine huisdier in een stralende gezondheid blijft...En niet alleen in z’n miniscule lichaampje, maar ook in zijn gedachten, dan is een hamsterwiel of andere i-Mania fitness tool de beste keuze!

NACHTDIEREN

Hamsters (vooral diegenen die als huisdier worden gehouden) zijn echte nachtdieren. Dus het zal vooral gedurende de nacht goed gebruik maken van zijn wiel of ander fitness speelgoed. Hamsters houden eveneens van veel krabben of graven.Vanwege deze ietwat luidruchtige gewoonten zijn de actieve hamsters niet bijzonder geschikt voor personen die bijzonder licht slapen. Dus als ieder piepje of geluidje jou uit een vredige slaap haalt, dan is een hamster misschien niet de meest geschikte harige mini-metgezel voor jou!De dierenexperts zijn dan ook van mening dat hamsters uitsluitend geschikt zijn voor wat oudere kinderen, omdat zij tot later in de avond wakker zijn...

DE CAVIA

En dan de cavia: Cavia’s zijn geweldige huisdieren voor kinderen van de lagere schoolleeftijd en ouder. Het zijn niet direct nachtdieren, plus cavia’s leven lang. Terwijl de meeste hamsters slechts twee tot drie jaar leven, zullen de meeste cavia’s gemiddeld vijf tot zeven jaar worden en sommige leven zelfs nog in hun tienerjaren!Deze langere levensduur is belangrijk voor gezinnen om te overwegen of ze een cavia willen ‘adopteren’, want je moet wel bereid zijn om voor dit mini-gezinslid te zorgen, zelfs nadat de kinderen zijn opgegroeid.

UNIEK!

Cavia’s zijn echt uniek. Veel mensen realiseren zich dit niet, maar cavia’s hebben hun eigen persoonlijkheid. Sommige cavia’s zijn verlegen, anderen zijn durfals en soms dominant.Dus alvorens jij een cavia selecteert, dan zou je echt wel een beetje contact met dit beestje willen hebben om ervoor te zorgen dat deze persoonlijkheid aan jouw of je kinds verwachtingen voldoet.

CAVIA’S HOUDEN VAN MENSEN!

Veel mensen geloven dit vaak niet, maar deze vriendelijke kleine dieren herkennen en reageren echt op hun eigenaars! Velen piepen van verrukking wanneer ze hun eigenaars zien of proberen langs de zijkant van hun kooi te klimmen om hen te begroeten. Ze zijn zo net zo interactief en vriendelijk als honden en katten.Een cavia is alsook een geweldig eerste huisdier. Gezien hun onderhoudsarme zorg en het sterke vermogen om contact te maken met hun eigenaren zijn cavia's geweldige eerste huisdieren voor gezinnen die een huisdier willen dat liefhebbend en lonend is maar niet alle zorg nodig heeft die een kat of hond vereist. Plus het is niet nodig om met een cavia een blokje om te gaan!Dus, nu je het één en ander weet over de hamster en cavia, wat belet het jou nu nog om zo’n schattig nieuw vriendje in jouw liefdevolle huis te brengen? En eh, vergeet ook niet die noodzakelijk cavia en hamster accessoires van i-Mania niet!