Een hole-in-one is één van die glorieuze dingen die alle golfers hopen minstens éénmaal te hebben tijdens hun golfcarrière. Een hole-in-one betekent dat een golfer in één slag de bal vanaf de afslagplaats (tee) in de hole slaat.



Het is een hele eer voor een golfer om zo’n hole-in-one te slaan, maar er zit ook een nadeel aan verbonden. De etiquette schrijft namelijk voor dat een golfer na het maken van een hole-in-one de hele club een rondje moet geven. Het schijnt dat men zich hier zelfs tegen kan verzekeren!



Wanneer iemand een hole-in-one heeft geslagen, dan kan hij lid worden van de Bols hole-in-one-club. Hier horen een certificaat en een prijs bij. Dit marketing-initiatief van de firma Bols (jawel, die van de bekende Corenwijn) registreerde sinds de oprichting in 1927 meer dan 21 000 holes-in-one.



Bij sommige grote toernooien kan er zelfs een auto gewonnen worden als er een hole-in-one geslagen wordt. Dit komt maar zelden voor... Rich Beem vertoonde uiteraard oprechte blijdschap toen hij die rode Nisson Altima kuste na zijn autowinnende ace op de Riviera Country Club in 2007.



Voor degenen onder ons die minder getalenteerd èn niet-miljonairs zijn, kunnen de regels en zijn etiquette rond een hole-in-one een beetje minder prestieus zijn. Maar hoe moet jij je gedragen na het slaan van dit ultieme schot in de golfsport?



Je kan uiteraard beginnen met enkele ‘high-fives’. Als je jezelf echt niet kunt bedwingen, dan kan je natuurlijk ook rondspringen en juichen. Zolang jouw persoonlijke feestje niet al te onaangenaam hard of lang duurt voor je jaloerse omgeving... dan zou ik zeggen: ga ervoor!



Vergeet uiteraard ook niet om een mobiele telefoonfoto te nemen van de winnende hole met jou op de tee om je winnende emotie van dat moment vast te leggen.



Het is veel eerder een klein hole-in-one feest bij: Minigolf. De Hole in One Club is hier dan ook enorm groot. Wanneer jij je direct bij deze club aan wenst te sluiten, dan is dit heel eenvoudig:



Download een leuk minigolfspel op je Android of Apple smartphone / tablet. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Mini Golf MatchUp’ of join de ‘Stickman Golf Club’!



Wij van i-Mania.nl hebben daarnaast de greens online ook al aangenaam voor jou getrimd. Je kan via ons jouw zwaaistijlen optimaliseren in een uniek prestatieverbeterend hoesje met een uniek golf of golfjes structuur.



Sla ook optimaal jouw slag hier bij i-Mania! Met ons royale aanbod qua golf patroon is het altijd prijs... de laagste prijs wel te verstaan!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.scopely.minigolf.free&hl=nl



https://itunes.apple.com/us/app/mini-golf-matchup/id577650466?mt=8



http://stickmangolf.club/