House party, een app met 10 miljoen downloads op Android en miljoenen meer op iPhones (Apple bevestigt de exacte cijfers niet), is nu een van de meest succesvolle apps geworden dankzij de vergrendeling van het corona-virus. Het modetijdschrift Vogue noemde het zelfs “de quarantaine app die je onmiddellijk moet downloaden!”



De makers van Houseparty hebben met deze app videochat naar een heel nieuw niveau getild. Omdat, in tegenstelling tot de beperkte chatfunctie van Skype of Facebook Live, gebruikers met de Houseparty-app tegelijkertijd met maximaal 8 afzonderlijke vrienden kunnen chatten!



En terwijl chatten met 8 mensen tegelijk een beetje chaotisch of verwarrend klinkt, gebruikten de makers van het Housefeest dit potentiële probleem om hun app een echt feestgevoel te geven. Met een gesplitste schermfunctie is uw smartphonescherm verdeeld in afzonderlijke chatboxen: één voor elk lid van uw feest. Hierdoor kunt u elk lid van uw videochat in realtime zien terwijl u nog steeds anderen ‘bezoekt’.



HOE HUISHOUDEN TE GEBRUIKEN

Een account aanmaken bij Houseparty is relatief eenvoudig. Nadat u een unieke gebruikersnaam heeft gemaakt, kunt u uw telefoonnummer toevoegen om de app toegang te geven tot uw lijst met contacten.



Hierdoor heb je automatisch toegang tot iedereen in je lijst. Als je je telefoonnummer wilt overslaan, kun je ook handmatig de gebruikersnaam van de House Party invoeren van iedereen met wie je wilt chatten.



Nadat je een account hebt aangemaakt, ben je vrij om ‘kamers’ te maken voor al je individuele videochats. In deze kamers kun je maximaal 8 vrienden toevoegen aan je video chat. Chatverzoeken worden vervolgens naar je vrienden gestuurd via app-meldingen of sms-berichten.



Zodra je vrienden reageren, is je videochat klaar om te beginnen. Dankzij de realtime toegankelijkheid van deze app, kunnen je vrienden ook genieten van elkaars gezelschap alsof ze allemaal in dezelfde kamer zijn.



VEILIGHEID VAN HUISFEEST

Deze app is relatief veilig. Je krijgt een specifieke controle om te kiezen met wie je wilt chatten. Deze kamers zijn uitgerust met filters om iedereen te blokkeren die niet expliciet is uitgenodigd. Dit voorkomt afluisteren en ongewenst snuffelen ...



RELATIEF VRIENDELIJK

Voor tieners die langdurige relaties hebben met familieleden en vrienden, kan Houseparty, mits correct gebruikt, een veilige en plezierige manier zijn om contact te houden met hun dierbaren.



Maar kijk uit! Net als bij alle andere sociale media-apps is inhoud voor volwassenen een ingebouwd risico, dus ouders moeten op de hoogte zijn van mogelijk gedrag zoals sexting, privacyproblemen en cyberpesten.



Maar over het algemeen scoort House party goed bij zowel tieners als hun ouders. Deze Lockdown party-app is nuttig voor veel meer dan alleen een informeel gesprek. Het biedt potentieel waardevolle toepassingen.



Oudere tieners en studenten gebruiken deze app graag voor studiesessies en schoolprojecten. Bovendien kan deze app ook nuttig zijn voor werkgerelateerde vergaderingen en andere vormen van groeps project planning.



JOUW ECHTE FEESTJE!

In ieder geval. Als je zin hebt in een mini-party in deze tijd van sociaal isolement waar je gemakkelijk een legale afstand van 1,5 meter van elkaar kunt houden, dan is Houseparty echt je feestmaatje!



i-Mania weet dat de lage landen het leuk vinden om plezier te hebben en ervoor te zorgen dat je op je eigen mobiele telefoon toch een huisfeest kunt houden!



Dus wil je nu ook een House Party geven zonder de volgende dag al die vervelende troep op te ruimen? Welnu, dan kunt u deze app eenvoudig downloaden van Google Play of de Apple Store.



party