Houten speelgoed stimuleert creatief en fantasierijk spel bij kinderen, terwijl het cognitieve en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelt. De natuurlijke texturen van houten speelgoed prikkelen de zintuigen van het kind terwijl het uitnodigt om het aan te raken, te voelen en te ontdekken. 



Het open karakter van houten speelgoed betekent dat jouw kind hetzelfde item op verschillende manieren kan gebruiken. Vanwege hun meer basale vormen helpt houten speelgoed kinderen ook bij het verbeteren van de hand-oogcoördinatie.



Houten speelgoed is van betere kwaliteit 

Houten speelgoed zal niet gemakkelijk breken, dus zijn er ook geen gebroken of kleine stukjes met scherpe randen. Dit is ideaal voor baby’s die alles binnen handbereik graag in hun mond willen stoppen! 



Houten speelgoed vervuilt je huis ook niet met ongewenste chemicaliën, in tegenstelling tot plastic speelgoed dat chemicaliën en gifstoffen bevat die je niet in de buurt van je kind wilt hebben. En omdat het een duurzaam materiaal is, kan er lang van genoten worden en het tevens doorgegeven worden aan de jongere broers en zussen of zelfs nieuwe generaties.



Houten speelgoed is stil 

Houten speelgoed zal je huis niet met veel lawaai opzadelen, iets waardoor jouw kinderen snel afgeleid kunnen worden. In een kamer met natuurlijk speelgoed zal je merken dat het stiller, vrediger en uitnodigender is, en zal je waarschijnlijk evenzo merken dat jouw kind hierdoor rustiger is. 



Als je plastic, knipperende, toeterende speelgoed met repetitieve melodieën verwisselt met een set houten blokken en puzzels, zal je absoluut veel minder lawaai horen. Kinderen zullen hierdoor meer gefocust zijn op wat ze doen in plaats van afgeleid te zijn en van het ene speelgoed naar het andere te gaan, plus continu op knoppen te drukken.



Houten speelgoed helpt kinderen creatiever te zijn 

Houten speelgoed heeft over het algemeen minder stimulans. Ze zijn eenvoudig en meestal met een bruine tint. Het bestaat meestal uit basisvormen en door de eenvoud ervan kunnen kinderen meer hun verbeeldingskracht gebruiken om erachter te komen hoe ze ermee spelen kunnen. 



Zonder een duidelijke intentie hoe ze het speelgoed moeten gebruiken, worden kinderen zo gedwongen om hun hersens te gebruiken om een ​​manier te bedenken om dit type speelgoed te gebruiken.



Houten speelgoed biedt een unieke speelwereld 

Er bestaat geen twijfel over het feit dat een set van mooie, houten blokken er beter uitziet dan al dat veelkleurige plastic. Ze zijn tijdloos en een mooie set van blokken of stapelspeelgoed zal geweldig ​​in de speelkamer staan. 



Vergeleken met de allure van videogames, lijkt het klassieke speelgoed van weleer misschien saai voor de kinderen van vandaag, maar houten speelgoed heeft voor velen een allure die grenzeloos is! Dit nostalgische speelgoed wordt dan ook snel gekoppeld aan een unieke robuustheid en simpele speelsheid. 



Houten speelgoed kan de fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling van een kind bevorderen. Met het fijne i-Mania aanbod aan houten speelgoed is dit een unieke wereld van spelen die kinderen en ouders samen kunnen ontdekken. 



Houten speelgoed



Bronnen: o.a. thenaturalparentmagazine & hellominimalistfamily