Of je er nu van houdt of dat je het haat, het maken van een selfie is niet meer weg te denken... Dus is er is ook geen goed excuus meer te bedenken om een slechte selfie te nemen. Als jij al jouw zelfportretten op Instagram, Facebook of Snapchat dus aangenaam wenst te verbeteren, dan heb jij wellicht een aantal belangrijke accessoires nodig.



Daarom zijn hier vijf snelle tips van tools waarmee je in een mum van tijd veel betere selfies kan creëren:



Er zijn een flink aantal mogelijkheden waarom een selfie er verschrikkelijk uit kan zien en slechte verlichting staat bovenaan die lijst. Schaduwen in zonlicht, onscherpe beelden bij weinig licht, harde schaduwen op ieder moment van de dag, enzovoort.



De beste optie om dit op te lossen is door gebruik te maken van een speciale selfie light voor op jouw mobiel. De betaalbaarste optie is een zogenaamde ‘clip-on-ringlamp’. Deze is geschikt voor een breed scala aan smartphones, bevat enkele tientallen kleine LED lampjes die vervolgens in een cirkel rond de front camera zijn gerangschikt.



Tenzij dat jij beschikt over extreem lange en stabiele armen, is het vrij moeilijk om een selfie van een groepje personen te maken, of waarbij een redelijk deel van de achtergrond zichtbaar blijft. In plaats van te proberen je ledematen te verlengen, kan jij in plaats daarvan beter investeren in een klein, lichtgewicht statief. Een mini octupus tripod kan alsook heel handig zijn!



Eén van de eenvoudigste tools voor betere selfies, vooral wanneer je foto’s van groepen maakt, is een externe ontspanknop zoals een Bluetooth camera afstandbediening. Deze Bluetooth accessoire vertelt jouw telefoon dat jij een foto wilt maken wanneer je op een knop drukt, in plaats van te vertrouwen op selftimers of onzekere vingers...



Indien je een statief gebruikt, dan zijn deze gadgets een absolute uitkomst. Maak de foto precies op het moment dat jij er klaar voor bent en blijf op die knop drukken om zoveel opnames te maken als dat jij nodig hebt. Vergeet uiteraard niet om jouw hand uit het zicht van de camera te houden!



Laten we natuurlijk niet het meest voor de hand liggende selfie hulpmiddel van allemaal niet vergeten. Verantwoordelijk voor veel leuke zelfportretten en in gelijke mate mogelijke verwondingen aan passerende vreemden, is de woest-wuivende selfie stick een vaste metgezel geworden bij het bezoeken van allerlei toeristische attracties wereldwijd.



Maar als je echt een statement wilt maken met jouw selfies! Vergeet dan die statieven en selfie sticks... Een camera drone is dan hetgene waarvoor je moet gaan!



Deze kleine vliegende camera’s assisteren jou door vanuit een uniek perspectief selfie opnames te maken en dit is dan ook de belangrijkste reden waarom selfie drones populair zijn geworden. Je kan zo’n drone meestal rechtstreeks via een APP op jouw smartphone laten vliegen.



i-Mania.nl is één van de grootste selfie accessoires specialisten van Nederland. Profiteer daar optimaal met al jouw eigenliefde van!

Bevat blog artikel bevat tripsavvy.com tips