De camera op de Apple iPhone wordt met iedere nieuw release steeds beter en beter. Sommigen beweren zelfs dat de iPhone X nu al portretten van studiokwaliteit kan klikken.



Maar alhoewel miljoenen mensen momenteel zo’n verbazingwekkend krachtige camera in hun zak hebben, weet de overgrote meerderheid nog niet hoe zij hier optimaal gebruik van kan maken.



FOTO KUNSTEN

Dus als jij er klaar voor bent om je iPhone fotografie (of moderne Android mobiel camera) kunsten flink te verbeteren en zo al jouw vrienden, familie, potentiële klanten en sociale media volgers flink te verbazen met echt professioneel ogende, dynamische foto’s... Lees hieronder dan even verder:



SPEEL MET JE PORTRETTEN

Eén van de meest populaire functies van de Apple iPhone X, iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus is zijn portretmodus. Wanneer jij in deze stand een foto maakt, dan stelt jouw camera automatisch scherp op de persoon en vervaagt direct alles wat zich op de achtergrond bevindt.



En omdat deze portretmodus automatisch op jouw onderwerp inzoomt, kan je maar beter een stapje achteruit doen wanneer jij het gebruikt. En voor al die selfie lovers onder ons: Deze portret stand kan je eveneens gebruiken met de camera aan de voorzijde



KIES JE FOCUS

De iPhone camera kiest automatisch op welk deel van jouw foto je zou willen focussen. Maar soms gaat dit een beetje fout. Daarom is het een goed idee om handmatig te kunnen kiezen waar jij de focus zou willen plaatsen. Dit doe je door te tikken op het gebied dat je zo scherp mogelijk wenst te houden.



Indien jij die focus wilt vergrendelen, dan tik je gewoon op het gebied waarop je wilt scherpstellen en houd je jouw scherm een paar seconden vast. Bovenaan het scherm verschijnt vervolgens een geel vak met AE / AF LOCK. Klik één keer op het scherm om deze functie wederom te ontgrendelen.



EXPERIMENTEER MET HDR

Indien jij een goede hoeveelheid details en fraaie belichting en kleur in alle onderdelen van je afbeelding wenst krijgen, selecteer dan de HDR stand en kies voor Auto, Aan of Uit. Als jij dit inschakelt, dan wordt er HDR (High Dynamic Range) voor jouw foto gebruikt.



Hoe werkt deze HDR? De camera maakt drie verschillende foto’s achter elkaar bij verschillende belichtingsstanden en combineert vervolgens de beste delen hiervan om zo een enkel beeld met de beste belichting te creëren. Is dat niet geniaal?!



GEBRUIK DE 'BURST' MODUS

Het is vrij moeilijk om een geweldige actie opname vast te leggen, aangezien je nooit weet wanneer jij precies een foto moet maken om het perfecte moment vast te leggen. Daarnaast is de kans groot dat die afbeelding ook nog eens wazig is.



Via de Burst-modus is dit probleem te omzeilen. Houd de ontspanknop ingedrukt wanneer jij jouw actiefoto maakt en de camera zal vervolgens automatisch 10 foto’s fotograferen, zolang jij die knop ingedrukt houdt. Vanuit al deze opnames kan jij daarna de beste foto kiezen... En de rest gewoon nonchalant weggooien...



Wist jij al dat jouw iPhone zoveel foto power in zich had? Wij gelukkig wel! Dus ga nu maar op pad en schiet maar lekker in het wilde weg om het zelf allemaal te ontdekken!



En heb je daarnaast nog wat andere handige selfie tools of hoesjes voor je Apple iPhone! (of Android mobiel) nodig? Nou, dan helpen wij van Camera-Mania jou ook graag hoor!