Als je gelooft dat iets in de sterren geschreven staat, dan geloof je dat dit gebeuren zal door een bijzondere kracht die de toekomst beheerst.



Zo kan je denken dat het in de sterren staat geschreven dat jij en een mogelijke partner elkaar zullen ontmoeten om verliefd op elkaar te worden. Dit is zowel het lot... als noodlot!



Voorbestemd

Het betekent dus dat het is voorbestemd om te gebeuren.



Sommige mensen geloven echter dat het lot niet direct wordt veroorzaakt (of is voorbestemd) door de sterren, maar enkel wordt weerspiegeld in de sterren.



Weer anderen geloven dat de sterren macht hebben over de aangelegenheden van mensen en direct veroorzaken dat gebeurtenissen plaatsvinden.



Je bent vreemden van elkaar, maar julie blijven maar dezelfde fietsroute nemen. Je kent elkaar dan nauwelijks, maar een gesprek samen voeren ging nog nooit zo eenvoudig af. Je gelooft niet in het lot... maar alle tekenen zijn er.



Yuánfèn

De Chinezen en Vietnamezen hebben een poëtisch woord voor dit toeval: Yuánfèn (yoo-an-fen), of een relatie door fate of destiny!



Dit korte maar zoete woord beschrijft op elegante wijze de natuurlijke verwantschap die wordt gevoeld tussen vrienden, geliefden, collega’s of zakelijke partners.



Yuan (缘) beschrijft de 'serendipiteit' waarmee mensen samengebracht worden, terwijl fen (分) verwijst naar de ‘bindende kracht’ die deze verbinding levend en bloeiend houdt.



Unieke relaties

Deze unieke relaties (romantisch, platonisch of familiaal) zijn voorbestemd om te gebeuren en worden gemakkelijk waargemaakt om alle mogelijke tegenslagen in het leven te weerstaan, zoals kleine vetes, lange afstanden of verlies en verdriet.



Een oude Chinees spreuk vat dit het beste samen: ‘Als er yuánfèn tussen twee mensen is, dan zullen ze elkaar ontmoeten, zelfs als ze mijlenver van elkaar verwijderd zijn. Maar als er geen yuánfèn tussen hen is, dan kunnen ze oog in oog met elkaar staan en elkaar toch nooit ontmoeten.’



Samen met de confucianistische en taoistische invloeden heeft dit yuánfèn concept wortels in het boeddhisme, welke vertrouwt op overtuigingen in karma en reïncarnatie.



Sterrenbeelden

Sinds het begin van onze geschiedenis hebben mensen de sterren bestudeerd en namen gegeven aan de unieke groeperingen welke sterrenbeelden worden genoemd.



We weten zo niet waar al die namen van sterrenbeelden of de namen van de bekendere sterren afkomstig van zijn, maar er zijn veel theorieën.



De meeste namen van constellaties die we kennen, kwamen bijvoorbeeld uit de oude culturen van het Midden-Oosten, Griekenland en Rome. Ze identificeerden clusters van sterren als goden, godinnen, dieren en objecten van hun verhalen.



Honderden van de helderste sterren, welke zichtbaar waren met het blote oog, kregen reeds in de verre oudheid namen.



Astrologie

Dus voordat je naar de hemel kijkt voor antwoorden en jij bij jouzelf afvraagt of het geschreven staat in de sterren, zou je dus astrologie kunnen bestuderen.



En mocht jij nou net even niet in die sterrenwichelarij geloven, dan kan je altijd i-Mania nog raadplegen voor als die sterren jou wel op een andere wijze betoveren!

Bronnen: o.a. wordreference.com, ozy.com & lpi.usra.edu