Ze zeggen dat jouw thuis is waar je hart is (noem het maar oost, west, thuis best!), maar het echte hart van jouw huis is de keuken. Er kunnen in jouw huis heel veel kamers aanwezig zijn, zoals badkamers, lounges en zithoeken... Maar er is slechts één keuken.



Door de geschiedenis heen heeft de keuken niet altijd dezelfde rol gehad. In de oudheid was het een donkere, roetige plek (dankzij ouderwetse kookmethodes) waarin veelal bedienden werkten. Meer recentelijk werd de keuken grotendeels het domein van een vrouw. In een aparte, afgesloten ruimte stond zij daar urenlang een maaltijd voor haar gezin te koken.



Er is gelukkig veel veranderd sinds de holbewonersdagen van de mens alwaar de keuken slechts een open haard was. Een moderne keuken is uitgerust met de nieuwste apparatuur, ontworpen met de mooiste afwerking van hout of marmer en er is meestal fraaie verlichting geïnstalleerd. Dit alles omdat we wel weten hoe belangrijk dit is.



We zijn dan ook veel meer gepassioneerd door koken dan ooit. Na de microgolftijd van de jaren negentig brachten we minder tijd door in de keuken. De populariteit van kookshows heeft mensen echter geïnspireerd om opnieuw contact te maken met het plezier van het creëren van fijne maaltijden. En we willen uiteraard ook kunnen socialiseren terwijl we dit doen.



De keuken is dan ook zeker de plek die centraal staat bij iedereen in de familie. De dag begint voor ons allemaal namelijk in de keuken met een ontbijt en eindigt ‘s avonds met een diner of zelfs een middernachtsnack. Wat er dagelijks ook gebeurt, iedereen zal om één of andere reden altijd wel een paar keer per dag naar de keuken gaan.



Iedereen associeert eten met iets. Sommige personen denken aan comfort, anderen aan gezondheid of aan jeugdherinneringen. Wanneer voedsel gekookt wordt en het heerlijke aroma er vanaf komt, gaat men al bijna automatisch naar de keuken. Voedsel is namelijk heel belangrijk voor ons!



De keuken is eveneens de plaats waar veel jonge kinderen beginnen mee te helpen of worden verteld om te helpen. Ze leren klusjes in de keuken te doen door mama of papa te helpen met het zetten van de tafel, afwassen en naarmate ze ouder worden, zelfs koken en groenten of vlees snijden. Daarom hebben veel personen dierbare herinneringen aan de keuken.



Veel keukens hebben alsook een zithoek waar het gezin samen eet. Het is waar gesprekken plaatsvinden en families elkaar dagelijks beter leren kennen. Kinderen leren daar hun tafelmanieren te gebruiken.



Kortom, de keuken is de belangrijkste kamer in je huis, want dit is het centrum van het dagelijkse leven van jouw gezin. Het is de ruimte die iedereen fijn met elkaar via voedsel met elkander verbindt.



Hier bij i-Mania.nl vind je van alles voor in de keuken en op de keukentafel. Bestel vandaag nog handige keuken accessoires voor jouw meest geliefde kamer!

Met hulp van qkliving.ie & domain.com.au