Wie kent die paardebloem nou niet? Ze staan overal in de veldjes en weilanden om ons heen en krijgen ook taalkundig, want is het nou een paardebloem of paardenbloem, vooral heel veel aandacht van kinderen. Want kan je de pluisjes van de uitgebloeide paardebloem in één keer wegblazen dan mag je een wens doen!



Vroeger werden die ‘parachuutjes’, de zaadjes van de paardebloem als een orakel gezien. Wilde je weten hoeveel jaren je zult leven, dan tel je de pluizen die blijven staan als je er op blaast. Of je kreeg zoveel kinderen als dat er aan parachutes bleven staan na er hard op weg te blazen.



In het verleden rookten veel boeren overigens in het voorjaar hun woonhuis en stallen uit met paardenbloemen. Dit ritueel was om ervoor te zorgen dat de boerderij gereinigd werd van allerlei onzuiverheden.



De paardebloemen zijn het hele jaar door trots op vele plaatsen aanwezig en staan maar liefst twee keer per jaar in bloei, maar wist jij dat er eveneens een medicinale kant van dit ‘onkruid’ is? De paardebloem wordt ook wel de koningin der kruiden genoemd en geneest zelfs van top tot wortelstok!



De paardebloem was voor de Arabieren in de 11e eeuw al een belangrijk geneesmiddel. Ook komt het reeds in zevende eeuwse Chinese geschriften voor. De paardebloem blijkt namelijk te beschikken over tal van goed werkzame stoffen.



De jonge bladeren van de paardebloem bevatten ondermeer vitamine B en C en veel mineralen. Het plantje zorgt zo ondermeer voor een goede spijsvertering èn is alsook aansterkend en bloedzuiverend. Paardenbloemen worden om deze redenen heel veel geplukt door zogenaamde ‘wilde-groente-eters’.



Wellicht het meest bijzondere aan de paardenbloem is het feit dat er in Nederland eigenlijk wel meer dan tweehonderdvijftig soorten voorkomen. En dan hebben we het nog niet eens over alle unieke i-Mania exemplaren!



Dus als jij er klaar voor bent om met zo’n pluizenbol hoesje van i-Mania zeer visueel een boodschap naar jouw geliefde te sturen en deze eventeel met additionele echte gelukspluisjes te completeren... dan liggen er daarvoor hier voldoende symbolische hoesjes voor jou klaar met een paardebloem of paardebloemen motief.



Denk je echter dat je jezelf plus jouw eigen mobiel of tablet wat meer geluk toewenst, overweeg er dan gewoon één voor jouzelf. Geluk in jezelf is namelijk een heel belangrijk iets.



Geluk is je leven samen met i-Mania omarmen zoals het is!