Er stond onlangs een interessant artikel op NOS.nl over de microscopen van Antoni van Leeuwenhoek, die zelfs na 300 jaar nog doen verbazen over de excellente lenzen die hij gebruikte. Tot op heden is het nog steeds een raadsel hoe deze wetenschapper het in de Gouden Eeuw voor elkaar kreeg om zijn lenzen zó goed te slijpen.



In de tijd van Van Leeuwenhoek (1632-1723) vergrootten de standaard microscopen tot 30 keer. Daarmee kon je de wereld wel wat beter mee bekijken, maar was het niet echt mogelijk om nieuwe dingen te zien. Van Leeuwenhoek maakte echter microscopen die 60 tot 260 keer kunnen vergrootten.

'



Daarmee ging dan wel een compleet nieuwe wereld open en kon je ook echt nieuwe dingen ontdekken. Deze unieke instrumenten leidden dan ook tot een omslag in het denken over de oorsprong van het leven. Je kan dan ook stellen dat de Hollandse pionier Van Leeuwenhoek de grondlegger was van de microbiologie.



Ben jij ook geïnteresseerd in het ontdekken van de wonderbaarlijke miniscule wereld door het oog van een microscoop. Nou, dan ben je hier bij i-Mania op de juiste plaats!



i-Mania.nl biedt jou unieke microscopen die je heel handig tezamen met jouw smartphone kan gebruiken. De meeste lenzen vergroten hierbij van 60 tot 100 keer, maar er is zelfs een uitvoering die niet voor niets ‘Supereyes S001’ heet en zelfs tot 200 keer kan vergroten!



De meeste uitvoeringen van deze super vergrootglazen zijn geïntegreerd in een speciaal telefoonhoesje voor diverse Samsung of iPhone modellen en zijn voorzien van een LED verlichting die er voor zorgt dat er zelfs in een donkere omgeving voldoende licht aanwezig is.



i-Mania.nl heeft daarnaast universele exemplaren die handig met een clip op iedere mobiele telefoon of zelfs tablet gemonteerd kunnen worden. Zeker zal in ieder geval zijn dat de wonderlijke microwereld voor je open ligt om ontdekt te worden!



Stap zo heel moedig in de voetsporen van de Nederlandse brilmaker Hans Jansen en zijn zoon Zacharias die in 1595 de eerste microscoop uitvonden. Ontdek met een smartphone microscoop van i-Mania de onzichtbare schoonheid van de microscopische wereld.



Die onzichtbare wereld met zijn verbazingwekkende complexiteit is namelijk overal om je heen. Een wereld die zo klein is dat je hem niet met je blote oog kan zien. Een heel interessante wereld waar jij je iedere dag in bevindt en vaak zonder het zelf te weten in deelneemt.



Tijdens je ontdekkingsreis zal jij je nooit meer hetzelfde voelen over jouw omgeving, want waar je ook gaat, wat je ook doet, je zal dan altijd bewust zijn van die unieke microwereld om jou heen!



i-Mania.nl maakt ook jouw kleine wereld groot!



https://nos.nl/artikel/2223621-mysterie-rond-microscopen-van-leeuwenhoek-na-300-jaar-opgehelderd.html