Een mini quadcopter klinkt zoiets als een stuk kinderspeelgoed, maar het is soms erg handig of nuttig, en het biedt zonder meer een hoop fun! Degenen onder ons die het zich gewoon niet kunnen veroorloven om voor een echt grote drone te gaan zoals de DJI Mavic, of gewoon niet zo’n kostbaar exemplaar in handen willen hebben, kunnen voor zo’n kleine drone kiezen.



De machine lijkt op een mini-helikopter op vier wielen en wordt daarom ook een quadcopter genoemd. Deze apparaten zijn misschien klein, maar er wordt door hun fabrikanten beloofd dat ze duurzaam zijn en dus lang meegaan.



Je kunt zeker een kick krijgen van het vliegen met zo’n ‘kickass’ mini-drone zoals een quadcopter van i-Mania. Quadcopters zijn doorgaans veel minder duur dan een grote drone, leveren desondanks een hoop plezier en staat om die reden ook echt vaak bovenaan op de gadget wenslijst van menig opgroeiend kind... of bij de ‘big-boys’ zelf! En dat mag hoor, want ook die grote jongens zijn af en toe net kleine kinderen als het om hun ‘speledingetjes’ gaat.



Hubsan X4

Een heel leuke en goeduitziende quadcopter om mee te beginnen, is de Hubsan Z4. Het werkt op batterijen en gaat lang mee. Het is geweldig om er binnenshuis mee te vliegen omdat het over propellerbeschermers beschikt. De oplaadtijd is slechts 45 minuten, waarna je 8 minuten met deze mini drone kan vliegen.



MJX B3 Mini

Een andere heel fraaie mini drone is de MJX Bugs 3 Mini, of de B3 Mini. Welnee joh, dit is niet een ‘bug’ als een vliegend stuk ongedierte, maar een coole met 6-assige gyroscoop uitgevoerde racing quadcopter! Het is ideaal voor beginners en ieder andere individu die er graag een hoop lol mee wilt beleven. Het beschikt over een ‘groot’ vermogen en zijn ingebouwde batterij ondersteunt 10 tot 15 minuten vliegplezier.



JJRC H345

Tot voor kort waren de op afstand bestuurbare drones behoorlijk duur speelgoed. JJRC biedt met zijn H345 niet één maar twee zeer compacte drones voor dezelfde lage prijs aan. In het pakket zitten namelijk een witte drone genaamd JJI en een zwarte drone genaamd JJII, die met een volle batterij 5 minuten vliegen.



Maar alvorens jij heel enthousiast denkt dat jij als ouder dan tegelijkertijd met je kind kan spelen, moet je wel even weten dat er slechts één afstandsbediening is meegeleverd! Plus dat ze min of meer voor gebruik binnen zijn, want buiten worden ze al snel weggeblazen...



JJRC H42WH Butterfly

Wel heel bijzonder, en ook zeer geschikt voor de dames/dametjes onder ons, is de JJRC H42WH Butterfly. Dit is een prachtige bionische luchtrobot die heel veel plezier kan opwekken. Hij ziet er niet alleen uit als een vlinder, maar kan zijn vleugels ook op de zelfde wijze zachtjes laten flapperen als hij vliegt.



Deze uitzonderlijke drone kan via jouw iOS of Android smartphone bediend worden. Misschien wordt dit vliegende hightech beestje wel jouw nieuwe huisdiertje!



Coole gadgets

Quadcopters zijn coole gadgets om te bezitten. Het geeft je veelal een heleboel functies die jij in een drone zoekt en in sommige gevallen zelfs meer. Er zijn allerlei interessante vliegende drone opties hier bij i-Mania terug te vinden. Misschien zie jij ze ook al (snel) om jou heen vliegen!



drone