Wanneer je in het Engels ‘something up your sleeve’ hebt, dan heb je vast en zeker een geheim plannetje waarmee je iemand flink mee kan verrassen. Heb je echter een ‘card up your sleeve’, dan heb jij een voordeel of voorsprong waar andere personen het bestaan nog niet van weten! 



De uitdrukking van een ‘card up your sleeve’ heeft verbintenissen met pokerspelers die niet echt eerlijk waren. Deze stonden erom bekend dat ze een extra aas of zelfs twee verborgen bij hun hielden.



Maar die aap komt uiteindelijk echt wel uit de mouw. Dus zeg ik nu tegen jullie, stelletje gemene bedriegers, ga nu resoluut met de billen bloot: “Iedereen, leg nu direct jullie handen op tafel. Want ik denk dat jij naast je arm iets in je mouw hebt!”



Maar waar komt de uitdrukking ‘Nu komt de aap uit de mouw’ vandaan en wat wordt hier nou mee bedoeld? Volgens het Groot Uitdrukkingen woordenboek van Van Dale (2006) gaat deze zegswijze letterlijk terug op een aap die echt wel in een mouw zat. Sommige kunstenmakers verstopten vroeger namelijk een aap in hun mouw die op een bepaald moment onverwachts tevoorschijn moest komen.



Volgens de taaldeskundige F.A. Stoett is er mogelijk een andere verklaring voor de herkomst: met aap wordt ‘apen-aard’ bedoeld (oftewel een ‘kwajongensachtig karakter’) en met in de mouw houden ‘verbergen’. Als de aap dan uit de mouw kwam, kwam iemands ware aard naar voren.



Maar om even terug te gaan naar die ‘sleeve’. In het Nederlands hebben we het meestal niet over een sleeve als mouw, maar eerder als een laptop of tablet hoesje die je heerlijk als een aap van achter de mouw tevoorschijn kan toveren.



Zo’n heerlijk behaaglijke en beschermende sleeve van i-Mania is dan ook de ideale manier om jouw dierbaar gadget bezit in op te bergen. Lekker wollig van binnen ligt die tablet of notebook van je heerlijk in de watten, prettig afgeschermd tegen mogelijke schokken, stoten, krassen of vuil... Al wachtend op zijn nieuwe actieve invalbeurt!



Maar als je een fraai vormgegeven i-Mania sleeve met je mee draagt, dan durf je daar ook zeker wel goed mee voor de dag te komen! Je zou ‘m zeker niet in je mouw willen stoppen om het te verbergen. Welnee joh, met een prachtige sleeve wil je echt wel gezien worden!



En of dit nu een sleeve in een blits kleurtje, met een kleurrijk patroon of een hele mooie zakelijke variant is. Die duurzame sleeve van je zal jouw iPad, MacBook of andere laptop en tablet ideaal veilig herbergen.



Dus maak jij nu de bewuste keuze welke sleeve het beste bij je stijlvolle levensstijl past, dan levert i-Mania dit hoesje wel snel bij jou af.

PS. De info behorende bij de uitdrukkingen zijn afkomstig van diverse internet sites, waaronder: onzetaal.nl