Computermuizen bestaan al meer dan 50 jaar in de één of andere vorm en voor het grootste gedeelte van die tijd werden ze gecombineerd met een mouse pad / muismat.



Maar moderne optische en laser muizen kunnen op vrijwel ieder oppervlak werken, dus hebben die nerdy ogende mouse pads nog wel een doel?



Ja, eigenlijk wel. Een muismat is tegenwoordig technisch gezien niet nodig, maar er zijn enkele duidelijke en serieuze voordelen bij het gebruik ervan.



Een mouse pad is om te beginnen goed voor jouw bureau en je muis. Het houdt jouw bureaublad netjes, want bij de herhaaldelijke bewegingen van de rubberen of plastic voetjes op je muis tegen het oppervlak van jouw bureau kan de afwerking hiervan op den duur verslijten. Een mouse pad verwisselen is veel goedkoper dan jouw bureaublad vervangen...



Indien jij je muis op een half of volledig reflecterend oppervlak gebruikt. Op een reflecterend oppervlak zou de ingebouwde optische sensor feitelijk enkel zichzelf kunnen zien, omdat dit oppervlak het beeld van deze sensor reflecteerd. Hierdoor weet de sensor niet meer in welke richting de muis beweegt.



Het spelen van PC games gaat veel beter met een goede mouse pad. Zelfs wanneer je de voorkeur geeft aan een werkplek zonder enige vorm van muismat, zou je er misschien toch één willen overwegen als jij jouw bureaublad gebruikt voor frequent gamen.



Het consequent gebruiken van een grote muismat is een enorme zegen voor gamers en dan vooral voor diegenen die games spelen met snelle bewegingen zoals shooters of MOBA's. Sommige speciale modellen bestrijken zelfs een hele desktop, inclusief het gebied onder een toetsenbord en al het andere wat je toevalligerwijs ook maar gebruikt.



Hier bij i-Mania zijn er tevens muismatten met additionele functies. Zo is er een mouse pad met een ingebouwd Qi draadloos oplaadstation. Indien jij over een mobiele telefoon beschikt welke door middel van Qi technologie opgeladen kan worden, dan hoef je alleen nog maar jouw smartphone op je matje te roepen om hem heerlijk vogelvrij op te laden.



Ook heel handig voor jouw gezondheid is een mouse pad met ingebouwd gelkussen. Want om de ontwikkeling van een pijnlijke aandoening zoals RSI (Repetitive Strain Injuries) te voorkomen, is het belangrijk om jouw muis aan te vullen met de juiste ondersteuning.



Een gel muismat absorbeert namelijk de druk van impact. In tegenstelling tot een muis op een hard oppervlak te gebruiken, hoef jij vervolgens geen zorgen meer te maken of je het te hard indrukt, aangezien deze gel verzacht en het de contactkracht verspreidt.



Zo zie je maar weer, zo’n muis mat is nog zo’n gek idee nog niet.



Een mouse pad van i-Mania biedt je kortom alle ondersteuning die jij maar nodig hebt!

Met lichtjes piepende muis hulp van howtogeek.com