Iedereen kent wel de ukelele, zo’n schijnbaar compacte mini gitaaren. Maar terwijl een gitaar veelal over zes snaren beschikt, heeft een ukelele er meestal maar vier. Een gitaar kan nylon of stalen snaren gebruiken, terwijl de ukelele meestal alleen maar nylon of carbon snaren gebruikt. De twee instrumenten zijn alsook heel verschillend gestemd. Een ukelele is in de meeste gevallen tevens gemakkelijker te bespelen. Maar hoe zit het nu met haar broertje of zusje de smart populele?



De popu in populele... 

Nou, die ‘popu’ in populele staat hier zeker niet voor pulariteit, want persoonlijk had ik nog nooit eerder van een populele gehoord! En is die smart populele gewoon een slimme marketingsstunt of is er hier iets meer aan de hand. Welnu, als ik jou nu verklap dat die van i-Mania door Xiaomi geleverd wordt, die wel heel bekende tech fabrikant en leverancier, dan weet je ook wel dat deze wel echt smart moet zijn! 



Die Xiaomi populele is in 4 varianten leverbaar, en die zijn allemaal even smart! Zo’n Xiaomi Populele is namelijk een geweldige slimme ukelele met een applicatie waarmee je leert spelen!



Bluetooth verbinding via iOS of Android app 

De populele kan via Bluetooth met een smartphone of tablet verbonden worden. Het maximale bereik is daarvoor 5 meter. En een applicatie met dezelfde naam wordt gebruikt om deze smart ukelele te verbinden. Die verbinding is trouwens met zowel Android als iOS smartphones mogelijk. 



Deze app maakt heel eenvoudig met de Populele verbinding en biedt een heleboel tips, video’s en games om je te te leren de populele te stemmen, akkoorden te leren spelen, en met behulp van een begeleidend ritme allerlei liedjes te spelen.



Leer akkoorden met oplichtende lampjes 

De bijgeleverde app is ook de belangrijkste reden waar de Populele schittert en waarom het een smart ukelele genoemd wordt. Als je de ukelele probeert te stemmen, dan licht de toets van de snaar van het akkoord die je hoort te spelen. Wanneer je daarna de diverse akkoorden leert, dan lichten alsook de toetsen op om jou te laten zien waar jij je vingers moet plaatsen. Dit is een uiterst handig hulpmiddel voor een beginner. 



De app bevat een grote songbibliotheek met honderd bekende nummers van artiesten zoals Adele, Maroon 5, Michael Jackson en nog vele anderen. Wanneer jij een muzieknummer uitkiest, dan toont het eerste scherm jou alle akkoorden van het nummer op je mobieltje, tezamen met de akkoorddiagrammen en het tokkelpatroon.



Achtergrond track of games om te leren spelen 

Zodra jij erna op ‘play’ drukt, dan speelt er een achtergrondtrack met de melodie mee terwijl de akkoorden op het scherm omhoog scrollen en jou zo begeleiden. De songteksten verschijnen eveneens op het scherm om jou te assisteren om je in het ritme te houden. En als jij graag iets leert door games te doen, dan kan deze app eveneens een heel leuke en visuele manier zijn om dit mogelijk te maken. 



De populele’s van Xiaomi zijn stevig gebouwde ukeleles, die een unieke uitstraling bieden en evenzo een degelijk geluid produceren. 



Er zijn zelfs al vele muziekleraren en muzikanten die deze slimme ukeleles al aanbevolen hebben, dus aarzel niet en ontwaak nu ook (eindelijk) jouw muzikale geest! En het geeft in dit geval niet als jij nog nooit eerder een soortgelijk instrument hebt bespeeld, want een smart Xiaomi populele van iMania leert je met behulp van de app gewoon heel fijn zelf aan te spelen. Volg gewoon de lichtjes en luister naar de muziek! 



POPULELE



Bronnen: xiaomiplanets, ukulelemusicinfo