De zomer zou voor velen het meest positieve van het jaar moeten zijn, want de zomer staat gelijk aan warmte, ontspanning, vakantie en veel plezier. Alle nieuw opgedane energie die de zomer ons heeft geeft, is dan ook zeler iets om flink te koesteren. Hier zijn een nog een paar andere redenen waarom dit seizoen zo goed voor ons is en hoe we al die positiviteit aangenaam kunnen behouden.



Zonlicht 

De dagen zijn langer en helderder in de zomer en dat werkt heerlijk therapeutisch. Het directe zonlicht op jouw lichaam maakt vitamine D en het gelukshormoon serotonine aan. Deze zijn voor veel lichaamsfuncties belangrijk, maar alsook essentieel voor blije gevoelens en nog meer energie. Elke dag van een paar zonnige minuten profiteren is absoluut een must, dus vergeet niet om naar buiten te gaan en de zon aangenaam op je te laten schijnen!



Buitenactiviteiten 

In dit seizoen brengen veel mensen hun tijd het liefst buiten door, dus waarom zou jij daar ook niet van houden? Ga dus ook naar buiten voor jouw dagelijkse portie van buitenactiviteiten of sporten. Van strandwandelingen tot een flinke sportoefening in het park; ga gewoon naar buiten en geniet van al die frisse lucht. Buiten sporten is een echte endorfine booster, wat alsmede een geweldige stressverlager is. Buiten zijn in de natuur, zelfs als het niet zo warm is, voelt immers zoveel beter aan!



Vers voedsel 

In de zomer hebben we eveneens de neiging om gezonder te gaan eten, met lichtere maaltijden en veel meer vers fruit en groenten om uit te kunnen kiezen. Dit heeft een belangrijk effect op zowel ons lichaam als onze geest, want als we goed eten, dan voelen we ons ook goed! Dus probeer in de grote zomerse aanvoer van vers voedsel flink gezond te blijven en geef je lichaam wat het echt wel verdient. Zo creëren we de beste omstandigheden om dat positieve zomergevoel nog lang vast te houden!



Slaaproutine 

Hoewel sommige nachten in de zomer misschien een beetje te warm zijn om echt goed te kunnen slapen, hebben wij mensen over het algemeen een betere slaaproutine in de zomer. We gaan dan moe maar voldaan naar bed en staan weer ​​vroeg op met nieuwe opgedane energie! Houd je slaap echter wel consistent en sta als het kan altijd op tijd op. Je voelt je immers echt uitgerust als jij niet te lang in bed blijft hangen. 



Minder stress 

We zijn met z’n allen een stuk gelukkiger in de zomer, voelen ons ontspannener, alsof de rest er niet al teveel meer toe doet. Dat zorgeloze, spontane gevoel is een stressverlichter die we zeker voor de rest van het jaar moeten behouden. Zet op een donkere dag dan ook gerust wat lekkere zomerse muziekklanken op en waan je zo bijvoorbeeld op het strand. 



Denk aan al die gelukkige zomermomenten die je al eerder ervaren hebt en vertraag vooral ook je tempo. Je zult jezelf dan in een mum van tijd weer lekker ontspannen en vol positieve zomergevoelens voelen! 



En nu je dan toch die fijne positieve zomerse vibes met je meedraagt, vergeet dan niet dat het verspreiden van een beetje zomers geluk een ander iemand ook heel gelukkig kan maken. Het zijn hierbij vaak de kleine dingen die een groot verschil maken, en die een prachtig gelukseffect op de mensen om je heen kan hebben. 



Dus hebben we hier als laatste drie eenvoudige ideetje om jouw zomerse vreugde en vriendelijkheid te delen:



Glimlach alsof je het echt meent 

Het delen van een glimlach heeft een behoorlijk rimpeleffect. Dus laat de overdreven grijns hierbij maar even achterwege, want alleen een simpele glimlach als je iemands blik ontmoet is dan al genoeg! 



Geef iets aan een goed doel 

Schenk de spullen die je niet meer nodig hebt bijvoorbeeld aan een liefdadigheidswinkel in de buurt. Het goede doel krijgt zo wat geld, en de nieuwe eigenaar zou enthousiast over het artikel zijn wat jij niet meer hoeft. Jij kan je dan geweldig voelen omdat je wat goeds doet, iets wat een drievoudige portie aan positiviteit kan opleveren!



Deel gelukkige herinneringen 

Deel een speciale foto met iemand om wie je veel geeft. Voeg er een kort berichtje aan toe dat het verhaal vertelt waarom je het verzendt. Een persoonlijk tintje dat het warme gevoel doorgeeft dat jij voelt als je naar die foto kijkt. Zo draag jij dat gevoel ook prachtig aan een ander over. 



Het is zomer! Doe hier samen met i-Mania wat positiefs en nuttigs mee, om zo niet alleen op jezelf een flinke zomerse smile mag aanbrengen, maar dat jij als het zonnetje in huis dit gevoel naar anderen toeschijnt! We wensen iedereen een heerlijk positieve zomer toe! 



ZOMER POSITIVITEIT



Bron: o.a. foodie-ness en bachremedies