Power banks zijn tegenwoordig een noodzaak geworden in ieders leven. Een goede powerbank is een geweldig hulpmiddel om te voorkomen dat een mobiele telefoon gebruiker in verlegenheid wordt gebracht door onvoldoende stroomlading.



Net zoals alle andere technologie is ook de power bank in de loop van de tijd flink geëvolueerd. In de afgelopen tien jaar heeft de power bank zich ontwikkeld van een eenvoudige combinatie van een besturingscircuit plus een aantal simpele batterijen tot veel complexe exemplaren met additionele functies zoals een LED zaklamp en on-board WiFi.



En hun ontwikkeling voor de toekomst? Omdat het aantal soorten digitale apparaten alsmaar groeit, groeit eveneens hun dorst naar power en daarom breidt de power bank familie zich ook alsmaar verder uit.



Smartphones gebruikers vormen de ruggengraat van het energieverbruik van de powerbank. Deze gebruikers hebben steevast meer behoefte aan laaddiensten op luchthavens, in hotels en andere (recreatieve) voorzieningen.



Trouwens, met al zijn handige functies en unieke ontwerpen heeft die power bank zich alsook steeds meer als een leuk cadeau geprofileert. Kortom, die power bank opmars zet zich ook in de toekomst wel snel voort.



Laten we jou hieronder nog wat meer vertellen over die praktische power bank:



Een power bank is er in verschillende groottes en het mAh cijfer vertelt jou de totale capaciteit van de batterijen. Met andere woorden, des te meer mAh de power bank heeft, des te meer energie er is om weg te geven. Om een voorbeeld te geven: de iPhone 6 Plus heeft een batterijcapaciteit van 2915 mAh, dus als je die volledig wenst op te laden, zou je een power bank moeten hebben met meer mAh dan de capaciteit van deze telefoon.



Kunnen alle power banks laptops opladen? Nee, niet alle Power Banks kunnen dit. Dat komt omdat de meeste power banks die verkrijgbaar zijn enkel een 5V USB output hebben... En voor het opladen van laptops heeft de power bank een hogere uitgangsspanning van 16V tot 20V nodig. Dit is natuurlijk afhankelijk van de specificaties van jouw laptop.



Wat is de levensduur van een power bank? Lithium-ion, inclusief lithium-polymeerbatterijen die in power banks en smartphones gebruikt worden zullen in de loop der tijd minder worden. Ze gaan meestal tussen de 200 en 1000 cycli mee, afhankelijk van de kwaliteit van de batterijcellen en hun chemische samenstelling. Echter, des te groter de batterij is, des te minder cycli je nodig hebt om hem op te laden en des te langer deze zal blijven werken.



Wat is de snelste manier om je smartphone op te laden en energie op de power bank te besparen? Sommige telefoons kunnen updates automatisch downloaden en meer stroom verbruiken wanneer ze op de oplader zijn aangesloten. Maar als jij echt energie tijdens het opladen vanaf een powerbank wenst te besparen, dan is het een goed idee om die telefoon in de ‘vliegtuigmodus’ te zetten. Hiermee wordt de batterij enkel met behulp van wat basisfuncties opgeladen.



Hopelijk is dit nuttige artikel een kleine elektrische redder in jouw gadget leven. May the power bank force of i-Mania be with u always! Of te wel: gewoon altijd lekker opgeladen door jouw smartphone leven met i-Mania gaan...