Toen Jacob Schick het eerste elektrische scheerapparaat ter wereld patenteerde, had hij niet kunnen bedenken hoe verfijnd de elektrische razors en baardtrimmers van vandaag zouden zijn.

Coole razors nu

De beste elektrische scheerapparaten vallen in twee categorieën: folie en roterend. Een bladscheerapparaat heeft zijn blad bedekt met een dun gebogen stuk metaalfolie dat over jouw gezicht glijdt.Een roterend scheerapparaat is aan de andere kant opgebouwd uit één of meerdere ronde koppen die in een cirkelvormige beweging rond de contouren van jouw gezicht bewegen.Folie razors zijn minder krachtig en hard voor de huid, maar zijn ideaal voor mensen met een tere huid die alsook gevoelig zijn voor huiduitslag. Roterende shavers zijn de juiste optie voor mannen met dik, grof haar op hun gezicht, die een beetje meer kracht nodig hebben in de trimafdeling. Laten we maar zeggen: voor echte mannen met baarden!Met al die nieuwe technologieën die elk jaar weer geïntroduceerd worden, wordt eveneens de mannelijke baardtrim markt overspoeld met innovatie en met prachtige razors.

Kamikaze razors vroeger

Een paar generaties geleden ging dat er wel anders aan toe. Als jij een heel goede scheerbeurt wenste, dan ging je naar de kapperszaak, waar jij je leven vervolgens in de handen van de aanwezige barbier zou leggen.Deze barbier hield vervolgens een flink scherp scheermes op een centimeter van jouw halsader en zei dat jij je maar even moest ontspannen. Oefff...Gelukkig kan jij vandaag de dag heerlijk relaxed thuis een aangenaam gladgeschoren gezicht verkrijgen met behulp van een elektrische razor van i-Mania, waardoor de gruwelijke mogelijkheid wordt weggenomen om jouw huid akelig open te snijden of nog erger...Elektrische razors zullen niet geheel overeenkomen met een scheerbeurt van een getalenteerde barbier, maar ze zijn wel veel handiger en veiliger dan het standaard (enkelvoudige) scheermes.

Handige gebruikstips razors

Hier zijn tenslotte nog enkele handige tips voor gebruik van elektrisch razors:Wees voorbereid. Met de standaard ‘droge’razors krijgt je veel betere resultaten als jouw stoppels botdroog en hard zijn.Gebruik de juiste scheerstand. Houd het scheerapparaat haaks op jouw gezicht en gebruik je vrije hand om jouw huid tijdens het scheren op te trekken, zodat de haren rechtop staan. Dit zorgt voor een maximaal contact met de huid, verkort de scheertijd en minimaliseert het vastlopen.Houd ‘m cool. Vanwege het feit dat ze gemotoriseerd zijn, genereren de meeste razors een mate van operationele warmte. Dat is slecht nieuws voor de gevoelige huid omdat dit irritatie kan veroorzaken. Pak daarom de gevoelige delen zoals de hals altijd eerst aan terwijl het scheerapparaat nog steeds cool is.Ben jij op zoek naar een elektrisch scheerapparaat voor (echte) mannen? Kijk dan hier even naar wat handige razors van i-Mania.nl die van ieder man een ‘gladjanus’ maakt.

Bronnen: telegraph.co.uk, businessinsider.com & menshealth.com