Het flexibele genot van een comfortabele Bluetooth headset.



In de auto bezig zijn met een mobiele telefoon als deze in een houder in het dashboard zit, is niet strafbaar. Dit heeft het gerechtshof in Leeuwarden op 7 maart j.l. in hoger beroep beslist in een zaak rond een automobilist uit Sneek, die vorig jaar werd veroordeeld tot een boete van 239 euro (*).



Dat is voorlopig goed nieuws, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Dus als je tijdens het rijden of anderszins handsfree moet bellen, maak dan gebruik van een solide Bluetooth headset.



Het einde van het tijdperk van de traditionele Bluetooth-headset is bijna voorbij. De meeste moderne Bluetooth headsets zijn van de één oors variant, zoals die jarenlang populair waren, geëvolueerd tot fraaie stereo Bluetooth hoofdtelefoons.



Stereo Bluetooth headsets zijn niet alleen voor het luisteren naar muziek. Ermee bellen kan met de vaak ingebouwde microfoon ook heel goed. Dus als je nadenkt over een draadloze koptelefoon om flink privé mee te rocken of partyen, dan heb je misschien geen aparte mono Bluetooth headset nodig.



Stereo headsets zijn meestal een stuk groter en zwaarder dan mono headsets, en hoewel een hoofdtelefoon over het gehele oor geweldig kan zijn om naar gesprekken te luisteren, is het mogelijk dat zijn capaciteiten voor ruisannulering via hun microfoon niet voldoende is voor het lawaai op straat.



Hoe goed je verstaan kan worden in een snel rijdende auto met de ramen naar beneden of midden in een lawaaierige vergaderruimte hangt af van de Bluetooth headset. Headsets met twee of drie microfoons presteren meestal het best, omdat er dan vaak één microfoon speciaal bestemd is voor het detecteren van omgevingsruis, die deze Bluetooth headset vervolgens annuleert met behulp van adaptieve digitale signaalverwerkingsalgoritmen.



In combinatie met een compatibel mobiele telefoon kan je met een Bluetooth-headset of carkit niet alleen bellen zonder de telefoon in de hand te houden. Deze Bluetooth producten bieden zonder meer een wereld van gemak!



Welk type Bluetooth headset je ook zou wensen: Er is niet een eenvoudiger elektronisch hulpmiddel dat je heel snel zo’n vrij gevoel zal opleveren. Moderne vrijheid krijg je zodoende door ruimte te maken op je hoofd!



Gemak dient de mens. Kijk daarom nu heel relaxed welk type i-Mania vrijheid jij op je hoofd zoekt!

(*) Via: https://nos.nl/artikel/2221063-telefoongebruik-in-auto-met-dashboardhouder-mag-maar-niet-altijd.html