Dit blogartikel laat jou zien waarom ook jij zou moeten overwegen om hier uit de uitgebreide online collectie bij i-Mania een DVR dashcam voor in de auto aan te schaffen.



De dashboardcamera of dashcam is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, vanwege de vele voordelen ervan. Heel simpel omschreven is dit een type camera dat jij op het dashboard van jouw auto monteert en welke speciaal ontworpen is om audio en videobeelden op te nemen terwijl jij rijdt.



Het is daarmee eveneens een DVR, oftewel een digitale videorecorder. Dit is een elektronisch apparaatje dat in een digitaal formaat video opneemt op bijvoorbeeld een USB geheugen stick / flash drive, SD geheugenkaart of vergelijkbaar.



Het hoofddoel van de DVR dashcam is om zo zorgvuldig mogelijk ieder detail vast te leggen dat zich voor de gebruiker zowel op de weg als in de auto zelf afspeelt. Dit kan namelijk voor verschillende doeleinden nuttig zijn of gebruikt worden, namelijk:



Als bewijs bij een auto ongeluk

Dit is veruit de meeste belangrijke reden waarom miljoenen automobilisten hebben besloten hun geld te investeren in een DVR.



De handige en oplettende dashcam begint namelijk met opnemen zodra jij de motor van jouw auto start en biedt met zijn opnames direct een behoorlijk efficiënt plus real-time bewijs in geval van een ongeluk.



Als jouw voertuig betrokken zou zijn bij een aanrijding, dan zou jij met deze beelden bijvoorbeeld kunnen bewijzen dat het niet jouw schuld was en de video opnamen hier als een bewijs voor hebben indien dit gerechtelijk bewezen zou moeten worden.



Bewijs tegen wegpiraten

Roekeloze en onverantwoordelijke wegbestuurders kunnen behoorlijk hinderlijk en vervelend zijn. In het ergste geval brengen ze zelfs het leven van andere weggebruikers en onschuldige medepassagiers in gevaar.



Een dashcam biedt het ultieme bewijs tegen deze hopeloze wegpiraten. Het melden van deze doldrieste personen kan de weg voor iedereen een stuk veiliger en beter maken...



Voorkom oplichting

Verzekeringsfraude is wereldwijd één van de meest voorkomende problemen van de 21e eeuw, als het gaat om voertuigen en verkeer.



Sommige chauffeurs veroorzaken namelijk opzettelijk auto ongelukken om zo de andere partij de schuld te kunnen geven en evenzo geld van het slachtoffer af te kunnen persen.



Naast het afpersen van geld van het vermeende slachtoffer, dat veelal onschuldig is maar meestal geen manier heeft om dit te bewijzen, faken deze gewiekste personen ook lichamelijke letsels (zoals een whiplash-blessure) om verzekeringsgeld van hun verzekeringsmaatschappijen te innen...



Laat oplichters niet van jou profiteren en voorkom zodoende dit soort onaangename situaties met een dashboard camera / DVR!



Neem je eigen roadtrip op

Er zijn nog meer redenen waarom een DVR in de auto heel nuttig is. Maar het is vooral van belang als jij dol bent op roadtrips. En wil jij van deze autotrip een onvergetelijke reis maken die jij keer op keer terug kan zien?



Welnu, dan is zo’n dashcam van i-Mania zeker een geweldige investering waarmee jij al die fijne herinneringen op de weg heerlijk mee zal koesteren!



Wil jij ook zonder zorgen de weg op, of met de auto op reis? Pak dan nu je spullen in, installeer jouw i-Mania DVR dashcam en je bent er prima klaar voor om op pad te gaan!