Ik begin hier vandaag maar met het schrijven van mijn excuses voor het volgende onderwerp, aangezien dit een item is die menig persoon iedere dag weer flink raakt, namelijk jouw wekker!



Het is die (bijna) altijd aanwezige verstoring van iedere moderne ochtend. Want wat je ook doet, hoe heftig je er ook tegen verzet of hoeveel je dat moment van abrupt wakker worden ook haat: je kunt niet aan die marteling ontsnappen.



Beep-beep-beepen

Het maakt niet uit hoe vaak je op de snooze knop slaat, hoeveel jij ook in het kussen smeekt om ‘m op te laten houden met piepen, beep-beep-beepen of buzzen. Die wekker van je komt persoonlijk voor jou...



De wekker is dan ook zeker niet jouw vriend. Misschien ben je zelfs wel eens een keer uit elkaar gegaan. Je dacht dan dat dit een aangename breuk zou zijn; dat jouw leven zonder die wekker van je ook wel cool kon zijn.



Maar het bleek dat dit al snel invloed op jouw leven had, dat je te laat kwam voor afspraken, voor school en/of werk. Dus had jij geen andere keuze dan verder te gaan met die vervelende ontwakende relatie...



Moderne plaaggeest

Een wekker is een moderne plaaggeest. Je gebruikt het om ‘s ochtends op te kunnen staan en het is uiterst effectief. Helaas zal het jou altijd wakker maken, ongeacht hoeveel slaap je hebt gekregen en of dat jij nu wel of niet volledig uitgerust bent.



Vroeger, maar ook nu nog, werd er van het traditioneel opwindalarm gebruik gemaakt. Deze old-skool stijl wekker vereiste een handmatige opwinding om het met een grote bel of bellen bovenop te laten functioneren.



Ze zijn grotendeels vervangen door allerlei moderne wekkertypen, maar het kan nog steeds een favoriet zijn onder traditionalisten of liefhebbers van het klassieke design. Want het kan wel degelijk stijl toevoegen op je nachtkastje!



De meeste wekkers vandaag de dag zijn echter van de digitale soort. De toeters en bellen van een digitale wekker zijn een stuk uitgebreider. Het is veelal mogelijk om meerdere alarmen in te stellen. Je kan daarnaast wellicht wakker worden met een zoemer, de radio of als je mazzel hebt jouw favoriete muziek.



Snooze momenten

De snooze is daarvan misschien wel de meest genoten functie, waardoor er soms nog een paar extra slaapmomenten mogelijk zijn (veelal in stappen van 9 minuten).



Maar de meeste mensen hebben beperkingen op hun snooze momenten, en moeten echt wel voor een bepaalde tijd op zijn. Ze kunnen niet eindeloos uitslapen en te laat op het werk of op school komen. Dus is de wekker helaas bijna altijd de baas!



Denk nu niet dat dat zo heel erg is. Want ook al word jij nog steeds niet altijd wakker met jouw eerste wekker alarm. Of de tweede... Als je maar dankbaar wakker wordt, want soms is het gewoon de hoogste tijd dat jij eens wakker wordt.



Wakker worden doe je zeker (heel fijn of niet) met een wekker van i-Mania!



wekker