Er komt eindelijk een veelbelovend einde aan de huidige onzekerheid voor al die personen die geduldig aan het wachten zijn op de komst van Android 9 Pie op Samsung smartphones en gadgets, want deze Samsung OS update staat gepland voor begin 2019.

Enkele hoogtepunten en kenmerken van de Android 9 Pie welke dan aangenaam in de schijnwerpers komen te staan, zijn zaken zoals de veelzijdige batterijcontrole die de levensduur van de batterij aangenaam verlengd door toezicht te houden op het applicatiegedrag.

Daarnaast zijn er alternatieve applicatie mogelijkheden en snelkoppelingen, plus de mogelijkheid van additionele emoticons icoontjes om mee te spelen.Inzicht in Android 9.0 (Pie)

Het is de allernieuwste versie van het populaire mobiele besturingssysteem van Google. In maart was het reeds voor een beperkt aantal apparaten aangekondigd, welke daadwerkelijk in augustus is uitgebracht. Samsung neemt als derde partij een aanzienlijke periode in beslag om deze nieuwe versies van Android op hun smartphones uit te brengen.

De gebruikers van Samsung telefoons en andere gadgets wachten dus met spanning op de upgrade, opdat zij daarna alsook succesvol aan de slag kunnen met die nieuwe plus geavanceerde functies en ontwerpkenmerken. Pie zorgt namelijk voor een verscheidenheid aan verbeteringen en ontwikkelingen, zoals de geavanceerde prestaties van de batterij, een enorm aantrekkelijke gebruikersinterface en een verbeterde berichten uitwisseling functie.Aanstaande bètatests

Zoals reeds uit enkele belangrijke gelekte ondersteunende documenten blijkt, zou een open bètaprogramma voor het Android 9 Pie besturingssysteem in de komende dagen toegankelijk moeten zijn voor alle Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus bezitters, zodat gebruikers van deze toestellen al wat eerder naar het nieuwe besturingssysteem kunnen kijken.

Diegenen die niet dol zijn op het gratis bètatesten voor Samsung, om hen zo te assisteren de mogelijke probleempjes in de updates uit te werken, hebben nog een paar maanden de tijd om op de stabiele versie te wachten. Veel mobiele telefoons van Samsung wachten echter nog steeds op de Android 8.0 Oreo updates, wat al voor gelange tijd een probleem is gebleken voor deze Android toestellen.Adaptieve batterij

Volgens een verslag van XDA-Developers in een post over de Samsung + applicatie , heeft Samsung een aantal vernieuwde functies ingebouwd welke toegankelijk zijn bij de update van Android Pie. Ze bespraken de adaptieve batterij functie die gebruik maakt van een aangepast algoritme om zo het CPU gebruik te beperken voor toepassingen welke de batterij in de achtergrond anders leegzuigen.

Er is eveneens een andere ‘App Slice’ functie die op basis van het dagelijks gebruik van zijn gebruiker alternatieve manieren zal voorstellen in de vorm van snelkoppelingen. Tenslotte zijn er vele nieuwe emoticons beschikbaar, 157 om precies te zijn. Samsung heeft verklaard dat de bètatest voor de S9 en S9 Plus heel binnenkort beschikbaar zijn.Speculaties en vrijgave

Echte Android fans weten wel dat Samsung niet een leverancier van mobiele telefoons is die de prioriteit geeft aan het snel verstrekken van updates. Dit is zelfs niet met de huidige Android 9 Pie versie veranderd. Gezien de vroege toegang tot de Pie update, verkrijgen gadgets van andere fabrikanten de Pie updates effectief al vanaf oktober 2018, maar er wordt verondersteld dat de Pie update voor Samsung toestellen pas midden 2019 geïntroduceerd wordt.

Zelfs wanneer andere gadgets zoals de Nokia 7 Plus en Nokia 6.1 Plus vanaf nu al Pie draaien, zullen diegenen die de Galaxy S9 en Note 9 gebruiken, echt nog wat langer moeten wachten om het bedienings gevoel van Pie te ervaren.

Een voorproefje van wat de gebruiker verwachten kan wanneer Samsung de update officieel vrijgeeft, kan worden ervaren in de uitgelekte Galaxy S9 Plus Android 9 Pie firmware die op internet is te vinden. Omdat het om een officiële firmware gaat, bevat het fundamenteel de progressies welke Samsung de S9 en S9 Plus zal brengen bij een latere OTA update.

De belangrijkste kenmerken zijn uiteraard de vooruitgangen in de algehele gebruikersinterface waarbij Samsung Experience 10 de aangepaste hoeken heeft omarmd welke alsook terug te vinden zijn in de Pixel gadgets en daarnaast de uitvoering van een donkere AMOLED beeldscherm modus, tezamen met vele andere mogelijkheden.

Aangezien deze Pie update van Samsung nog steeds niet de echt officiële status heeft verkregen, kan deze ‘minder authentieke’ firmware minder stabiel zijn. Dit feit moet goed bekend zijn bij al die personen die deze firmware willen toepassen, terwijl de rest gewoon geduldig wacht op de daadwerkelijke officiële stabiele update in 2019.