Overal ter wereld dragen vrouwen (en ook mannen hoor!) een grote verscheidenheid aan sieraden. En of het hier nu gaat om kettingen, armbanden of oorbellen, sieraden zijn bijzonder populair. Sieraden hebben dan ook de kracht om dat ene kleine ding te zijn dat jou absoluut een uniek gevoel kan geven! En hier bij i-Mania kunnen we er prima over mee praten, want wij houden ook van onze sieraden!Maar waarom kiezen zoveel pesonen ervoor om dagelijks sieraden te dragen en waarom hebben deze accessoires zo’n enorme impact op de manier waarop wij eruit zien en ons voelen?Het is een feit dat sieraden altijd een belangrijk onderdeel zijn geweest van menselijke culturen en voor verschillende doeleinden dienen die voor ieder van ons van groot belang zijn.De ‘kers op de taart’

Persoonlijke accessoires zoals sieraden zijn vaak de ‘kers op de taart’ bij een algehele outfit of specifieke look. Een succesvolle outfit is dan ook niet echt compleet zonder de juiste accessoires of sieraden. Een ‘klassieke’ of ‘chique’ look vereist bijvoorbeeld absoluut diamanten, parels of stras om als een geheel te worden beschouwd. Zelfs als jij niet echt probeert een bepaalde stijl over te brengen, zijn dit soort accessoires nog steeds een uitstekende keuze voor een persoonlijke expressie. Sieraden geven met name vrouwen een prachtige, vrouwelijke look en leveren hen daarmee tevens meer zelfvertrouwen, stijl en schoonheid.Sieraden dienen echter niet enkel ter decoratie, maar vertegenwoordigen soms ook een investering. Traditioneel vertegenwoordigen sieraden dan ook zeker een symbool van prestige, rijkdom en macht.“Living in a material world”

Maar dan hebben we het natuurlijk ook meer over de “Living in a material world” kant vanuit het liedje “Material Girl” van Madonna. Je geeft dan ook zeker goud als je van elkaar houdt, of niet al te vrekkerig wilt overkomen... Gelukkig zijn er niet enkel ‘golddiggers’ in onze wereld. Er bestaan dan ook veel voorkomende doeleinden van sieraden, zoals enkele van de volgende mogelijkheden:   • Een valuta: In verschillende periodes in de geschiedenis dienden sieraden als een soort valuta of als een hulpmiddel bij het handelen. Sommige culturen gebruiken sieraden nog steeds als een vorm van valuta op basis van de waarde van de materialen die erin gaan.

  • Een rijkdomsbeveiliging: waardevolle sieraden bieden eigenaren een bron van vermogenszekerheid. Op een grotere schaal bieden koninklijke sieraden bijvoorbeeld rijkdomzekerheid voor hele landen.

  • Als statussymbool: sieraden vertegenwoordigen vaak de status van een persoon, zowel in de huidige samenleving als in de geschiedenis. Mensen met een hogere sociale status of rijkdom bezitten en dragen vaak sieraden die waardevoller zijn.

  • Voor religie: Veel sieraden dienen een religieus doel. Ze kunnen een bepaalde prestatie of positie binnen de religie vertegenwoordigen. Sieraden herdenken soms een religieuze gebeurtenis, zoals een eerste communie of een doop. Andere symbolen, zoals een kruis, hebben een algemene religieuze betekenis.

  • Als functionele element: in historische tijden dienden veel sieraden een specifiek doel terwijl ze een decoratief element toevoegden. Naast de versiering van de outfit werd bijvoorbeeld een broche functioneel gebruikt.

  • Als mode-accent: veel mensen gebruiken sieraden uitsluitend als een mode-accent. Ze selecteren hun stukken op basis van hoe goed ze bij bepaalde kleding of outfits passen.

  • Voor zelfexpressie: anderen gebruiken sieraden als een vorm van zelfexpressie. Sieraden kunnen bijvoorbeeld jouw eigen persoonlijkheid of stijl tonen.

  • In relaties: een uiterst populair doel voor sieraden is om relaties te vertegenwoordigen. Sieraden zoals ringen staan symbool ​​voor jouw liefde en toewijding aan een relatie, zowel voor jouzelf als voor anderen.

  • Voor bescherming: sieraden hebben een lange traditie als talisman en brengen geluk voor zijn bezitter. Veel mensen gebruiken sieraden nog steeds om zich beschermd of veilig te voelen in allerlei culturen wereldwijd. 

De persoonlijkheid benadrukken

Sieraden kunnen zoals je leest in veel gevallen de persoonlijkheid van een persoon benadrukken en de beste eigenschappen naar voren halen bij het dragen van de juiste sieraden bij de juiste gelegenheid. Als jij dit echter overdrijft door teveel sieraden te dragen, dan kan dit echter een perfecte outfit totaal verpesten. Sieraden zijn kortom van groot belang in het leven van met name vrouwen, omdat het iemand een speciaal, stijlvol en goed gevoel kan geven. Is dit niet dan ook niet wat het betekent om een ‘echte’ vrouw te zijn? Het is de perfecte tijd om vanuit de sieraden collectie van i-Mania een sieraad te vinden dat perfect bij jou past!sieraden