Toen de originele iPhone in 2007 werd gelanceerd, bliezen de krachtige specificaties en functies de potentiële gebruikers toendertijd omver: het had een 3.5 inch scherm, 4 tot 16 GB opslagruimte en een 2 megapixelcamera. 



Minder dan 15 jaar later zouden dergelijke specificaties als hopeloos aandoen, zelfs als zo’n mobiel alleen maar voor je moeder is, iemand die haar telefoon enkel gebruikt om je tante even te sms’en en om wat op Facebook te bladeren. 

Mobiele telefoons blijven echter elk jaar weer gewoon door evolueren en functies die ooit als iets vanuit sciencefictionfilms beschouwd werden, worden al snel de digitale norm. Dus hoe zien de aankomende telefoons van 2021 eruit?



Huawei Mate X2 

Opvouwbare telefoons zijn momenteel een ware rage en het gerucht gaat dat de Huawei Mate X2 goed gebruik maakt van deze nieuwe en trendy functie. Onder de codenaam ‘Teton’ verplaatst de Mate X2 het beeldscherm van buiten naar binnen. 



Hoewel de experts nog steeds niet zo veel over deze telefoon weten, zouden er binnenkort meer details over naar buiten moeten komen.



Samsung Galaxy S21 

Als jij denkt dat de huidige Samsung Galaxy een ietwat te hoog prijskaartje heeft, dan zou de Galaxy S21 een goedkoper alternatief moeten zijn. Het wordt geleverd met een 6.2 inch display en een geïntegreerde camera in de hoek van de achterkant van de telefoon. 



Of je ze nu gelooft of niet, de geruchten lijken te wijzen op een release ergens in februari.



Samsung Galaxy Z Fold 2/3 

Samsung heeft hard gewerkt aan zijn lijn opvouwbare telefoons en de meeste mensen denken dat ze in 2021 een nieuwe variant zullen uitbrengen. 



Aangezien deze nieuwe telefoon in lijn met de Galaxy S-update zal zijn, zou deze ergens in juni uit moeten komen. Het heeft dan ook een 120Hz scherm dat haar gebruikers een betere scrollervaring biedt.



Apple iPhone 13 

De geruchten rond de iPhone 13 lijken opwindend. Experts voorspellen dat de techgigant het touch ID systeem van de telefoon onder het display zal plaatsen. Afgezien daarvan is er nog niet veel over bekend, maar aangezien het bedrijf in kwestie Apple is, moet de iPhone 13 er in ieder geval als de iPhone 12 uitzien.



De mobiele technologie blijft indruk maken 

Als je nog steeds een telefoon van een aantal jaren geleden gebruikt, dan is het misschien de hoogste tijd om in 2021 een ​​upgrade te overwegen. Er zijn op het internet altijd veel opwindende geruchten te vinden over aankomende telefoons en de mobiele technologie die deze mogelijk maakt.



Nieuwe vormfactoren 

Er gaat zo ook het gerucht in de rondte dat Samsung de afgelopen jaren aan een aantal oprolbare smartphoneconcepten heeft gewerkt. TCL demonstreerde vorig jaar op de CES technologiebeurs eveneens een aantal prototypes die in deze categorie vallen met een smartphone die zichzelf twee keer opvouwt en een andere die je in wezen uit elkaar trok om het scherm te vergroten en die je vervolgens weer in elkaar schoof. 



Verder heb je nog apparaten als de LG Wing die ons dit jaar verraste met een heel andere kijk op een dual-screen ervaring. We lijken zo terug te keren naar een tijdperk waarin er meer nieuwe ideeën geintroduceerd zullen worden en dat het een wat opwindender tijd zal zijn om in de wereld van de smartphone te stappen. Dat is dan een hele verademing na een decennium van smartphone ontwerpen die zich in een redelijk voorspelbaar upgradepatroon had laten zien. 



Wij van i-Mania en alle andere tech liefhebbers staan dan ook te popelen om te zien wat de toekomst in 2021 aan innovatie zal aanbieden.


SMART PHONES

Bronnen: phonemore & laptopmag