Als ouder wil jij jouw kind of kinderen het allerbeste aanbieden, dus dat geldt ook voor de keuzes die je maakt met betrekking tot speelgoed. Want in het ontwikkelingsproces van een kind is de rol van speelplezier veel groter dan op het eerste gezicht lijkt. 



Het zou je dan ook wellicht verbazen om te horen dat een play tent voor kinderen toevallig één van de beste speeltjes is om hen te inspireren om nog meer van hun verbeeldingskracht gebruik te maken.



Voor uren solo of groep kindersplezier 

Het is eveneens een prima startpunt voor urenlang genieten door erin te spelen, maar je creëert er tevens een lekker beschutte plek mee, een soort kamer in de kamer, waar jouw kind ook behoorlijk van kan genieten. 



Ongeacht de gadgets die een modern kind ook mag hebben, is er iets speciaals aan een play tent van i-Mania. Er bestaan play tent ontwerpen waarmee een kind binnen en buiten mee kan spelen. En ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en kunnen zo dan ook een fijne basis vormen voor geïnspireerde uren solo of groep kindersplezier. 



Plus omdat ze licht van gewicht zijn, kan jij ze vrijwel overal mee naartoe nemen, naar jouw tuin of het strand voor als je op vakantie bent, zodat kinderen altijd dat speciale plekje voor zichzelf kunnen hebben. 



Er bestaat geen twijfel over dat jouw kind veel plezier zal beleven aan een play tent, om daarnaast nog maar te zwijgen over alle voordelen die het voor hem of haar kan opbrengen.



Een vrije verbeelding 

Er is niets dat een play tent niet kan zijn in het spel van kinderen. Kinderen kunnen hun fantasie al snel op de vrije loop laten gaan en een tent omtoveren tot een fort of kasteel, een eigen huis, een verborgen kamer, een grot om zich voor de wilde dieren in te verstoppen, of wat ze anders maar willen. 



Ze kunnen al spelende in hun tent de leukste verhalen en avonturen bedenken. Door creatief spel aan te moedigen, is het veilig om te zeggen dat een play tent in hoge mate bijdraagt aan de ontwikkeling van de geest van een kind als geheel!



Lichamelijke ontwikkeling 

Spelen met een tent vereist veel beweging, kruipen en draaien, reiken en grijpen, die allemaal uitermate belangrijk zijn voor een gezonde ontwikkeling.



Tijd om te socialiseren 

Speeltenten zijn leuk om individueel te spelen, maar het plezier kan worden uitgebreid als er andere kids zijn inbegrepen. Als kinderen samen spelen, leren ze hoe ze met elkaar moeten omgaan, omdat ze over regels moeten onderhandelen en deze ook moeten volgen, en rekening moeten houden met de behoeften of wensen van de ander.



Even wat stilte 

Kinderen houden van rustige en veilige plekken, plaatsen die ze als hun eigen kunnen claimen en waar ze zich even kunnen verstoppen voor het lawaai van de wereld om hen heen... hoe vreemd dat ook mag klinken aangezien ze meestal de gewoonte hebben om lawaai te maken!



Hergebruik 

Het is echter niet alleen een plaats die kan worden gebruikt om te spelen, maar het is ook heel handig om ze opnieuw te gebruiken als een leeshoek en slaapplaats. 



Eindeloos genieten 

Gemaakt  van materialen die gemakkelijk te wassen zijn en geweldig zijn voor een eventuele opslag, kan een play tent van i-Mania dan ook jarenlang door jouw kind of kinderen gebruikt worden. Kinderen kunnen hier zo alleen of samen met vriendjes of vriendinnetjes eindeloos van genieten! 



https://www.i-mania.nl/catalog/product/view/id/728657/s/kinderen-indoor-toy-house-yurt-game-tent/?fee=51&fep=728657