Vandaag hebben we een wel heel leuk onderwerp, namelijk: de ‘moodring’. Stemmingsringen werden voor het eerst als een extreem populaire rage gezien in de late jaren zeventig van de vorige eeuw, maar deze interessante items duiken nog steeds regelmatig overal op. Zo ook hier in de moodring collectie van i-Mania!



Het idee achter een moodring is eenvoudig: draag het op jouw vinger en het zal de toestand van je emoties weerspiegelen. Zo’n stemmingsring reageert namelijk op veranderingen in lichaamstemperatuur, dus veel mensen zullen zeker geloven dat dit soort sieraden aanwijzingen kunnen geven over de gemoedstoestand van een persoon.



Mood ringen werden officieel in 1975 uitgevonden door Josh Reynolds en Maris Ambats, twee uitvinders uit New York. Maar Marvin Wernick beweerde echter dat hij de ringen tien jaar eerder had ontwikkeld. Het boek ‘Why Didn't I Think of That’ zou een hoofdstuk bevatten waarin het werk van Wernick met stemmingsringen wordt uitgelegd, iets waar hij geen patent op had, waardoor anderen de gelegenheid kregen om hun eigen stemmingsringen op de markt te brengen.



Hoe een mood ring werkt

Een moodring bevat vloeibare kristallen die van kleur veranderen als reactie op een kleine temperatuursverandering. De hoeveelheid bloed die jouw huid bereikt, is afhankelijk van zowel de temperatuur als je humeur, dus er is een wetenschappelijke basis voor het functioneren van een stemmingsring.



Als jij bijvoorbeeld gestresst bent, dan stuurt jouw lichaam bloed rechtstreeks naar je interne organen, waardoor minder bloed jouw vingers zal bereiken. De koelere temperatuur van jouw vingers registreert dit op de stemmingsring veelal als een grijze of oranje kleur.



Maar wanneer je opgewonden bent, dan stroomt er juist meer bloed naar de ledematen, waardoor de temperatuur van jouw vinger alsook stijgt. Dit pusht de kleur van de moodring naar een blauwe of violette kleur.



De moodring kleuren

Bekijk maar even goed de onderstaande moodring kleuren en de ‘stemming’ die ze vertegenwoordigen. De kleuren worden weergegeven op basis van de temperatuurverandering die ze vertegenwoordigen, waarbij donkerblauw de warmste is en zwart de koelste.



Donkerblauw: Happy, romantisch of gepassioneerd



Blauw: Kalm of ontspannen



Blauwgroen: Enigszins ontspannen



Groen: Normaal of gemiddeld



Amber: Een beetje nerveus of angstig



Grijs: Zeer nerveus of angstig



Zwart: Gestrest, gespannen of zich ongerust voelen



Voor de lol

Ondanks dat een moodring voornamelijk voor de lol worden gedragen, kan het dragen van zo’n ring jou heel misschien meehelpen een beetje meer in harmonie met jezelf te komen. Nu jij weet wat de kleuren van een stemmingsring betekenen, wenst i-Mania jou veel plezier met het dragen van dit fascinerende sieraad.



Ben je ook in de ban van de stemmingsring gekomen, maar voel jij net als Gollum een gemis aan jouw vinger? Raak dan niet direct in paniek, want i-Mania kan jouw humeur snel bepalen dankzij een snelle levering van een moodring.

 

MOODRING