Een tablet is geweldig voor het spelen van spelletjes, ebooks lezen, huiswerk, kinderen lekker bezig houden en nog veel meer. Als jij de keus van het soort tablet dat jij zoek gemaakt hebt en vervolgens op zoek bent naar een mooi hoesje voor jouw Android of Apple tablet, of een fijne budget Android tablet wenst aan te schaffen: hier bij i-Mania hebben we het allemaal!



Kiezen voor Apple iPad of Android tablet

Over het algemeen is de grootste kracht van Apple’s iPadOS, het besturingssysteem van het gehele iPad asortiment, de twee voordelen die het aanbiedt: het ziet er allemmaal zeer strak en intuïtief uit en er bestaat een grote collectie van apps die je ervoor kan krijgen. Op dit moment zijn er meer dan een miljoen iPad specifieke titels verkrijgbaar. 



De grens tussen de tablet en laptop wordt daarnaast ook steeds kleiner. Apple heeft onlangs een zeer krachtige nieuwe 11 en 12,9 inch iPad Pro geïntroduceerd, maar wat wellicht nog interessanter is, is het gloednieuwe Magic Keyboard die daarnaast is aangekondigd. Dit magic apparaatje doet dienst als beschermhoes en heeft een ingebouwd trackpad, wat een primeur is voor een iPad toetsenbord van Apple zelf.



Het Android besturingssysteem van Google biedt jou daarentegen een ruime keuze aan tablets van heel veel verschillende fabrikanten en biedt een maximale configureerbaarheid, een eersteklas meldingssysteem, is snel en soepel met het surfen op het internet en biedt naadloze integratie met Google applicaties zoals Gmail, Google Maps en Hangouts voor videochat.



Android heeft eveneens een ondersteuning voor de inlog van meerdere gebruikers, zodat jij jouw tablet heel simpel kan delen met een vriend of familielid. Deze handige functie ontbreekt min of meer in Apple tablets.



Schermgroottes

Wanneer jij de term 7  of 10 inch tablet hoort, dan verwijst dit uiteraard naar de grootte van het scherm, diagonaal gemeten, en niet naar de grootte van de tablet zelf.



De 7 inch tablets worden als klein scherm beschouwd, terwijl 8.9 inch tablets en groter als een gadget met een groot scherm gezien wordt. Plus meer dan ooit vervaagt de lijn met de extra grote smartphones, ook wel een phablet genoemd, en de ‘officiële’ tablets.



De schermresolutie is ook van belang, vooral bij het lezen van e-boeken en het surfen op het web. Een scherp plus helder scherm is het sleutelwoord. Als jij op zoek bent naar bijvoorbeeld een 10 inch tablet, ga dan zeker voor een exemplaar met een schermresolutie van minimaal 1.280 bij 800 pixels.



Opslaggeheugen

En als het om het opslaggeheugen gaat, dan is meer altijd beter. Al die apps die jij gebruikt kunnen in combinatie met jouw muziek-, video- en fotobibliotheken wel het een en ander qua ruimte in beslag nemen. Veel Android tablets hebben een eigen microSD geheugenkaartsleuf waarmee jij de opslag gemakkelijk kan uitbreiden. Apple kent dit niet, maar er is voor iedere tabletgebruiker altijd nog zoiets als opslagruimte in de ‘cloud’.



Mediaconsumptie

Al die moderne tablets dienen als een ideale gadget voor mediaconsumptie. Ze zijn redelijk goed om er Netflix in bed mee te bekijken, door Facebook en Twitter te bladeren, plus zijn een super slimme keuze voor al die kinderen die graag populaire videogames spelen, zoals Fortnite en Minecraft.



Een tablet bezitten is erg nuttig en handig te noemen, maar het is evenzo van belang om deze fijne technologie veilig te houden. Een tablethoesje van i-Mania volstaat en als bijkomend voordeel kan je die tablet dan ook nog eens naar wens personaliseren. Vergeet daarnaast natuurlijk ook niet accessoires zoals een extra (reis-)oplader, Bluetooth toetsenbord of een headset. Je vind het gelukkig allemaal hier!



 

Bluetooth toetsenbord