Hier bij i-Mania vind je unieke oorbellen die je nergens anders kan vinden! Verken deze bijzondere oorbellen collectie zelf van uitzonderlijke ontworpen die speciaal vervaardigd zijn om de aandacht van jouw omgeving te trekken. Maar eerdat je op zoek gaat, lees hieronder de bijzondere mini-geschiedenis van oorbellen:



GESCHIEDENIS VAN OORBELLEN

De geschiedenis van oorbellen is behoorlijk interessant te noemen omdat ze al millennia lang door beide geslachten worden gedragen!



De ontdekking van een 5.000 jaar oud lichaam in de Italiaanse Alpen heeft ons laten zien dat mannen al in de Bronstijd oorbellen droegen. Ötzi de ijsman, zoals deze oudste mummie van Europa nu bekend staat, had een 7-11 mm diameter boorgat in zijn oorlel.



Vergulde objecten uit het graf van de Egyptische farao Tutankhamun (1341-1323 voor Christus), inclusief zijn dodenmasker, bevatten ook oorboringen.



Oorbellen worden idem dito op verschillende plaatsen in de Bijbel genoemd...



DOOR DE EEUWEN HEEN

Oorbellen bleven in de loop der eeuwen populair in Oosterse juwelen, maar de westerse smaak bleek meer divers. Alhoewel oorbellen nooit als ouderwets werden beschouwd, waren ze soms niet zo populair als andere sieraden.



Tijdens de Middeleeuwen bijvoorbeeld droegen vrouwen met juwelen bezaaide hoofddeksels waarbij hun kapsels vaak de oren bedekten, opdat oorbellen overbodig werden.



De populariteit van oorbellen retourneerde overigens in de 16e eeuw. Vrouwen droegen allerlei soorten oorbellen, maar parel oorringen waren extra populair.



Mannen (waaronder Shakespeare, Sir Walter Raleigh en Francis Drake) droegen eveneens gouden ringen en andere ornamenten in hun oren.



In het begin van de 20ste eeuw werd het als ongepast beschouwd om de oorlellen te doorboren. In plaats van het gebruik van oorbellen helemaal te elimineren, werden er nu oorbellen met clip bevestiging uitgevonden.



Deze clip oorbellen bleven populair bij vrouwen totdat piercing in de jaren zestig weer in stijl terugkeerde. Op dit moment zie je beide varianten volop in het modebeeld terug.



WELK TYPE OORBELLEN DRAGEN

Tegenwoordig worden verschillende soorten oorbellen door dames gebruikt met als doel de vorm van hun gezicht te corrigeren en/of aan te vullen.



Lange oorbellen verlengen optisch het gezicht en de hals. Ze zijn geschikt voor vrouwen met ronde gezichten en korte halzen.



Oorbellen met geometrische vormen verscherpen de gezichtslijnen. Als jouw gezichtslijnen erg hoekig zijn, dan kan jij deze verminderen door ronde of ovale oorbellen te dragen.



Als je gezicht ietwat lang is, dan zijn kleine ronde oorbellen meer geschikt voor jou, terwijl dames met een vierkantig gezichtstype beter lange oorbellen kunnen dragen die los bungelen.



Grote oorbellen zijn overigens geweldig voor gezichten met fijne gezichtslijnen. Deze flinke exemplaren kunnen dan maar beter zonder een halsketting worden gedragen.



Brunettes kunnen daarnaast heel dapper oorbellen dragen met felgekleurde edelstenen, terwijl blondines zich beter kunnen hechten aan lichtgekleurde edelstenen.



Jonge meisjes of dametjes kunnen het zich heel fijn veroorloven om oorbellen te dragen die gemaakt zijn van welk materiaal dan ook, terwijl volwassen dames beter juwelen kunnen dragen die vervaardigd zijn uit (vergulde) edelmetalen en (edel) stenen.



I-MANIA'S OORBELLEN COLLECTIE

Zo, nu je geheel op de hoogte bent omtrent de belangrijkste info omtrent oorbellen, is het nu de hoogste tijd om die fraaie collectie van i-Mania te aanschouwen! Veel plezier!