De mysterieuze en mooie uil is een vogel die absoluut de moeite van het bestuderen waard is. Het vliegt ‘s nachts en heeft een griezelige vaardigheid om goed een prooi te vangen.



Juist omdat deze vogels ‘nachtvlinders’ zijn hebben mensen hen vaak gevreesd. Veel samenlevingen en culturen associëren hen dan ook met duisternis, negativiteit en mysterie, terwijl anderen hen associëren met wijsheid en profetie.



Dus wat betekent het als je een uil ziet of hoort? Uilen waarnemen of horen kan zowel een zegen als een slecht voorteken zijn. Besteed daarom aandacht aan wat er vervolgens gebeurt, direct nadat jij de uil ziet of hoort. Als er iets goeds gebeurt dan voorspelt de waarneming voorspoed. Als er iets negatiefs gebeurt dan voorspelt de waarneming slecht nieuws, inclusief een mogelijke ziekte.



Een uil als spiritueel dier. De uil staat symbolisch voor een diepe verbinding met wijsheid en intuïtieve kennis. Indien je een uil als totem of krachtdier hebt, dan heb jij waarschijnlijk de mogelijkheid om te zien wat voor anderen meestal verborgen is.



Wanneer de geest van dit dier jou begeleidt, dan kan jij de ware realiteit zien, voorbij illusie en bedrog. De uil biedt ook voor diegenen die het als een persoonlijke totem meedragen de inspiratie en begeleiding die men nodig heeft om het onbekende plus de magie van het leven diep te verkennen.



In de oude gemeenschap in Wales werden uilen verbonden met vruchtbaarheid. Als een zwangere vrouw een uilenzang hoorde, dan geloofde men dat deze gemakkelijker zou kunnen baren.



Uilen zijn over het algemeen vogels van de nacht. Vanwege dit feit worden ze geassocieerd met de maan, de nacht en alles wat vrouwelijk is.



De oude Grieken plus de Romeinen verbonden uilen met wijsheid en profetie. De uil is heilig voor de Griekse godin van het leren, Athena en wordt zelfs afgebeeld in een aantal Grieks-Romeinse valuta als een symbool van status, intelligentie en natuurlijke rijkdom.



Inheemse Amerikanen associeerden de betekenis van uil met wijsheid, vooruitziendheid en de bewaarder van heilige kennis. Dit kan grotendeels te wijten zijn aan het feit dat de uil een uitstekende voorspeller is van weersomstandigheden.



Alsook het vermogen om in het donker te kunnen zien is een legende onder de Indianen en dit vermogen zou tijdens ceremonies worden aangeroepen wanneer een orakel op zoek was naar geheime of onbekende kennis.



Evenzo beschouwden West-Afrikaanse en Aboriginal Australische culturen de uil als een boodschapper van geheimen, verwantschap met tovenaars, evenals metgezellen voor zieners, mystici en medicijnmensen.



Uiteindelijk creëen de uil en jijzelf een wel heel persoonlijk partnerschap wanneer jij ‘m meedraagt op je hoesje om jouw smartphone. Jullie twee bieden elkaar zo volop support door samen op jouw mobiele levensreis te gaan.

 

Wat is jouw spirituele dier (de eerste test is in het Engels):



https://www.alle-tests.nl/quiz30/quiz/1476868064/Wat-is-jouw-spirituele-dier



http://www.spiritanimal.info/spirit-animal-quiz/