Het gebruik van een USB ventilator

Wij leven in het draagbare tijdperk, want we hebben het liefst dat alles portabel is. Dat geldt voor veel werkcomputers, die nu in laptops veranderd zijn en eveneens voor onze communicatie gadgets: de smartphones.

En het is daardoor ook wel duidelijk geworden dat wij eveneens draagbare ventilatoren willen hebben... Nee niet de grote, maar die compacte USB ventilators die in bepaalde gevallen behoorlijk goed van pas kunnen komen.

Mocht jij nou bij toeval het concept van een USB ventilator nog niet eerder hebben gezien of er mogelijkerwijs nog niet iets over hebben gelezen, maak je dan geen zorgen hoor, want dit is geen ingewikkelde machine met enorme motoren...

Welnee joh, het is enkel een kleine USB stick die over een setje kleine wieken aan zijn uiteinde beschikt en dus gebruikt kan worden als een mini ventilator voor wanneer jij dat nodig hebt.

De USB module bevat een miniscuul motormechanisme welke de ventilatorbladen roteert. Aan de andere uiteinde van de ventilator zit de standard USB aansluiting die aangesloten kan worden op laders, powerbanks, laptops of desktop computers. Deze ventilator krijgt zijn stroom via de USB poort van het aangesloten apparaat en is zodoende altijd klaar voor gebruik.

Het is een heel klein apparaatje dat zelfs in je broek- of jaszak past. Jij zou ook meerdere exemplaren met jou mee kunnen nemen en vervolgens gaan pochen over het feit dat je een mini windmolenpark beheert!

De persoonlijke koeler:

Het beste gebruik van een USB ventilator is jezelf ermee af te koelen. Met de alsmaar veranderende temperaturen en het broeikaseffect worden onze dagen alsmaar warmer. Mocht jij nou toevallig ergens vastzitten alwaar geen airconditioner of een ventilator aanwezig is, dan hoef jij je daar geen zorgen over te maken want jij hebt immers je eigen privé USB ventilator in jouw binnenzak.

Haal gewoon die USB ventilator van je tevoorschijn, sluit hem aan op jouw powerbank en je bent klaar om voor heerlijke coolness te gaan. En wellicht heeft het misschien niet direct zo’n heel grote impact op je... Het is altijd beter dan niets, want die kleine hoeveelheid koele luchtstroom kan jouw lichaam echt wel wat afkoelen.

De computer koeler:

Dit is een andere belangrijke toepassing van een USB ventilator. USB ventilatoren kunnen namelijk ideaal worden gebruikt om warmte af te voeren van desktop computer systemen en laptops. USB ventilators kunnen de ingebouwde koelsystemen van laptops bij het koelproces assisteren. Een USB ventilator is eveneens een goede optie vanwege hun compacte formaat.

Het is met name handig voor personen die intensieve computertaken uitvoeren, zoals intensief gamen met flink grafisch vermogen en het verwerken van intensieve video bewerking.

Dus ook al is de USB ventilator een heel compact apparaatje die slechts een kleine hoeveelheid koele lucht verplaatst, het zal jou in bepaalde situaties zeker van pas komen. Oftewel: alle kleine (USB wind) beetjes helpen!