We houden er allemaal van om de lange, zonnige lente- en zomerdagen alleen of gezamelijk met onze (harige) metgezellen buiten door te brengen. De warme zomermaanden zijn misschien wel de beste tijd van het jaar, maar hoe zit het met het jezelf tegen de warmte te beschermen? 



Als het koud is, kun je behoorlijk veel doen om jezelf op te warmen. Als het te warm is, zijn de opties echter beperkter. Mist of nevel ventilators van i-Mania werken gelukkig geweldig! In dit blogartikel zullen we melden wat een mist ventilator is, hoe het effectief koelt en wat de voordelen ervan zijn.



Wat is een mist ventilator? 

Een mist of vernevelingsventilator gebruikt de luchtstroom van een standaard ventilator om zo kleine waterdruppeltjes door de lucht te verspreiden. Het maakt hierbij gebruik van een (ingebouwd) waterreservoir. 



Ze brengen daarmee de voordelen van een airconditioning naar de buitenruimtes van jouw huis.



Hoe effectief zijn ze bij het koelen? 

Deze ventilatoren werken door afkoeling door verdamping. Kortom, als het warm is, verdampt de fijne waterstraal en trekt het de warmte eromheen met zich mee. Het verkoelende effect treedt op als het vocht van jouw huid verdampt. Het koelt zo ook de lucht om je heen terwijl deze door hete oppervlakken opdroogt. 



Voeg daar de luchtstroom van jouw ventilator aan toe en jij bent zo getuige van een heerlijke verkoeling, waarbij er geldt: des te hoger de luchtsnelheid, des te groter het bedekte oppervlak en des te beter het koeleffect. 



Is het jou ooit opgevallen hoe verkoelend zelfs het geringste briesje kan zijn? Dit komt doordat het het verdampende vocht wegblaast dat op jouw huid zit. Des te meer lucht er is, des te sneller dit vocht verspreid kan worden. Als gevolg hiervan is een vernevelingsventilator zeer effectief in het koelen van zowel jouw lichaam als je omgeving.



Voordelen van een mist of nevel ventilator 

Veelzijdigheid - Vernevelingsventilatoren kunnen bijna overal worden gebruikt. Dit is een enorm voordeel ten opzichte van airconditioners. Airconditioners hebben namelijk een afgesloten ruimte nodig om elk soort koeleffect te bieden. 



Gemak - Het feit dat dit soort vernevelaars alsook als draagbare apparaten beschikbaar zijn, maakt het een betere koeloptie. Het kan zo heel gemakkelijk van de ene kamer naar de andere worden gedragen. Je kunt het simpel van de ene buitenlocatie naar de andere verplaatsen en toch hetzelfde verkoelende effect bereiken. 



Betaalbaar - Hoe je het ook bekijkt, mist ventilatoren zijn een betaalbare manier om in de hitte van de zomer af te koelen. Ze zijn niet zo duur als airconditioners en de draagbare apparaten hoeven helemaal geïnstalleerd niet te worden. 



Minder stroomverbruik - Nevelventilatoren gebruiken ook elektriciteit, maar gellukig niet zo veel als bij het gebruik van een airconditioning. Met deze lagere energiekosten betaalt de vernevelingsventilator zichzelf ten opzichte van een airco terug.



Een geweldige manier om snel af te koelen 

Een i-Mania mist ventilator is een geweldige manier om in de zomer buiten snel af te koelen. Want wanneer jij het in dat weer warm krijgt, dan komt er zweet uit je lichaam en vormt het zweetdruppels op jouw huid. Wanneer de wind over het zweet waait, zorgt dit voor een verkoelend effect op je lichaam. Dit is de natuurlijke manier waarop een lichaam afkoelt als de warmte te groot wordt. 



Een mist ventilator blaast (met tussenpozen) water door de lucht en dit water helpt om de lucht te koelen wanneer deze verdampt. Deze handige i-Mania ventilatoren zien er misschien als een kleine onschuldige ventilator uit, maar het is echt wel een innovatief product te noemen. 



Draagbaar en handzaam biedt zo’n portable mist ventilator dan ook een direct verkoelende oplossing op een hete zomerdag! Is dat niet toepasselijk heel ‘cool’ te noemen? 


VENTILATOR

 

 

Bronnen: o.a. foodfirefriends, indiatimes, heatwhiz