Heel voetbal beminnend Nederland zal dinsdagavond a.s., indien de mogelijkheid het toelaat, voor de buis gekluisterd zitten. AJAX fan... of niet!



Het jeugdigde AJAX voetbalteam was reeds opgebouwd om in het eigen land flink te kunnen concurreren, maar maakt voetbaltechnisch dit UEFA Champions League seizoen ook heel wat tongen in Europa los.



Voetbal zegetocht

AJAX is na de winst op Juventus nu namelijk voor het eerst sinds het 1996-97 seizoen op weg naar de halve finale, toen het nog een stuk gemakkelijker was voor een team van buiten Engeland, Spanje, Duitsland of Italië om een voetbal zegetocht in Europa te maken.



Ajax heeft een eigen jeugd voetbal academie welke jongens traint om ze zo klaar te stomen voor het hogere AJAX team, naarmate ze ouder en bekwamer zijn geworden.



Met geld ‘overvallen’

Nederland mag dan misschien wel een rijk land en een geweldige plek zijn om te wonen, maar het is tot op heden niet de plek geweest waar de Europese topspelers hun carrière als eerste willen doorbrengen.



Zo worden de beste spelers van AJAX, welke vaak nog erg jong zijn, vaak met veel geld ‘overvallen’ door de rijke topteams in het koopseizoen van de transfermarkt.



Frenkie de Jong gaat om deze reden volgend jaar naar FC Barcelona. De Ligt en enkele andere spelers zullen waarschijnlijk ook volgend jaar ergens anders heen gaan omdat de Nederlandse Eredivisie (helaas) niet zoveel betaalt...



Maar de coach is ook geweldig!

Ajax hoofdtrainer Erik ten Hag heeft uiteraard fantastisch coach werk verricht. Naast de Champions League staan ze ook nog in de toppositie om de Eredivisie en de KNVB Beker te winnen!



De run in de Champions League is op zich al indrukwekkend, maar Ajax begon niet aan hun Europese reis in de groepsfase zoals de meeste andere voetbal machten dit doen.



Integendeel, ze begonnen in de tweede kwalificatieronde op 25 juli 2018! Ze moesten daarvoor zes wedstrijden winnen om in de groepsfase te komen! En sinds de groepsfase verloor Ajax slechts één wedstrijd, namelijk die op 13 februari tegen Real Madrid.



Heel voetbal aanbiddend Nederland mag net zo trots op AJAX zijn als dat het op andere bijzondere momenten op het nationale team was. Hup AJAX hup moeten we dan maar roepen om ze extra aan te moedigen!



‘Voetbal-sponsor-dames’

Wil jij nog wat leuke voetbal attributen voor jouw (AJAX,  NL of andere) voetbalmanie, kijk dan eens naar de kekke i-Mania voetbal artikelen collectie!



PS. Dit geldt ook voor alle ‘voetbal-sponsor-dames’ met te gekke cheerleader zomer pakkies!


Naar een idee van bulletsforever.com