Je zou kunnen zeggen dat schoonheid van binnenuit komt: jij bent ten slotte altijd een beauty! Want jij bent een meesterwerk of een uniek kunstwerk. Er bestaat maar één persoon zoals jij, opgebouwd vanuit je genen en al jouw levenservaringen. En er zal nooit een ander zoals jij zijn!



De schoonheid of beauty van alles 

Maar wat is schoonheid, of beauty zoals ze het heel mooi in het Engels uitdrukken? Wordt het bepaald door de symmetrie van jouw gezicht, is het je leeftijd, kleur, ras, botstructuur, geslacht, lichaamsvorm, gewicht of hoe plat jouw buik wel niet is? 



Of wordt het misschien bepaald door wat je in de media ziet of door de populaire culturele denkbeelden en trends, zoals bijvoorbeeld het hebben van grote lippen, enkel vanwege trending beroemdheden op instagram...



Het veranderende idee van schoonheid 

Het idee van schoonheid verandert echter immer en het is tegenwoordig inclusiever dan ooit. Wie we ‘mooi’ achten, is dan ook veelal een weerspiegeling van onze eigen waarden. Er bestaat daardoor een meer uitgestrekte wereld waarin ‘we allemaal mooi zijn’! 



Je zou hierbij kunnen geloven dat echte schoonheid een acceptatie van jezelf is, met alle waargenomen tekortkomingen en zo, en het besef dat ze allemaal deel uitmaken van wat jou uniek maakt. Het is de kracht en het zelfvertrouwen om te weten dat je zowel met of zonder make-up een beauty bent!



Schoonheid en moderne technologie 

Maar ook technologie heeft de kracht om schoonheid te definiëren, iets wat vandaag de dag in de handen van veel mensen gelegd is. Mobiele telefoons geven mensen immers meer controle over hun imago en bevatten veelal allerlei apps met fotofilters die voor het plezier, uiterlijk en amusement gebruikt worden.



Een aantrekkelijke factor 

Iedereen heeft wel een ander idee van wat schoonheid voor hen betekent. En iedereen ervaart zijn of haar eigen kwaliteiten op een andere manier. Over het algemeen is schoonheid een uiterlijk of persoonlijkheid met een aantrekkelijke factor. Een persoon, de natuur of iets heel anders kan hierbij mooi of beautiful zijn. 



Je zou zo dus ook kunnen zeggen: “Schoonheid is de schoonheid van de ziel. Een persoon kan er heel normaal uitzien, maar toch voel je dat hij of zij mooi is omdat je hun ziel bewondert!”. 



Of het volgende denken: “Iedereen kan zeggen dat Angelina Jolie een beauty is, maar voor mij persoonlijk is een glimlach die je ogen doet rimpelen pas echte schoonheid. Want als iemand gelukkig is, echt happy, dan straalt deze persoon dit compleet uit. Dit is aanstekelijk en hartwarmend... en nee het maakt hierbij niet uit hoe ze er verder uitzien, want het is gewoon prachtig!”



Schoonheid pimpen... 

Schoonheid is iets wat in iedereen zit, maar als je jouw schoonheid toch nog graag een beetje met i-Mania beauty producten wilt pimpen, dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Want als dat jou meer in balans en harmonie met je eigen natuur brengt, dan is dat ook altijd heel mooi! 



gezondheid & schoonheid 



Bronnen: o.a. huffingtonpost, nationalgeographic, newsstream.blogs.cnn