De batterijduur van de iPhone is behoorlijk fatsoenlijk, vooral die van de iPhone 7, maar het tot 100% opladen lijkt soms wel een beetje erg lang te duren. Snelladen is nog niet beschikbaar voor ieder iPhone model, maar gelukkig zijn er wel enkele mogelijkheden om het opladen te versnellen.



Welke adapter past om die reden het beste bij je toestel? Het gaat niet om het totale wattage, maar het gaat allemaal om de ampère en de spanning. Moderne iPhones en iPads laden op met een stroom van 2,4A / 5V, terwijl oudere apparaten met 1A / 5V opladen.



Om dus de beste adapter voor jouw toestel te gebruiken, wil je er dus één die met de juiste ampère (1 -2.4A) kan opladen terwijl deze oplader de juiste hoeveelheid spanning ontvangt. Dus wat moet je doen om die iPhone sneller op te laden? Een iPad lader gebruiken.



De oplader die bij jouw iPhone meegeleverd wordt is vaak een 5W lader die je iPhone met 5V / 1A oplaadt. De iPhone 6 en later kunnen eigenlijk tot 2.1A accepteren. De 12W iPad adapter laadt met 5V tot 2,4A, waardoor de hoeveelheid toegevoerde stroom van een standaard iPhone oplader effectief verdubbeld wordt. Dit is zodoende de beste optie voor het snel op kunnen laden van jouw iPhone.



Andere tips om je iPhone sneller op te kunnen laden: De iPhone laadt sneller op wanneer het uitstaat of in slaapstand is. Schakel eventueel de vliegtuigmodus in. Laad als het kan niet op via de USB poort van jouw computer, dit gaat vaak te langzaam (nieuwe Macs uitgezonderd).



Hoe je het ook wendt of keert: You're in charge of ur charger! Kijk bij i-Mania.nl dus even goed in het rond voor de juiste iPhone oplader.