https://www.i-mania.nl/skin/frontend/default/imania/images/logo.jpg

Of je nu over de mooiste Samsung Android telefoon of tablet beschikt, of verknocht bent aan je Apple iPhone of iPad, zonder een werkende batterij kun je hier helemaal niets mee. Want als de batterij niet meer oplaadt, dan kijk je enkel tegen een dood en zwart scherm aan. Batterijen zijn dus een heel belangrijk onderdeel van iedere draagbare gadget.

Batterijen gaan niet eeuwig mee

Het is helaas vervelend om te melden dat de batterijen in gadgets niet eeuwig meegaan. Naarmate jij jouw batterij oplaadt en gebruikt, neemt deze namelijk qua werking af en na verloop van tijd zal de batterij van een gadget uiteindelijk de geest zal geven. Dit gebeurt meestal na ongeveer 3 tot 5 jaar, ongeacht of de batterij is gebruikt of niet.

Hoe te vervangen

Heb je een smartphone met een verwisselbare batterij, dan is de vervanging ervan heel eenvoudig. Je hoeft dan enkel maar bij i-Mania een vervangende batterij aan te schaffen die speciaal voor jouw apparaat is ontworpen, je apparaat uitschakelen en vervolgens de huidige batterij door de nieuwe te vervangen.

De meeste smartphones en tablets worden momenteel echter met een hoge capaciteit ingebouwde batterij geleverd. Bij een ingebouwde batterij is het vervangen ervan een geheel ander verhaal. Hier heb je soms professionele hulp voor nodig, want in dat geval moet de smartphone of tablet geheel vakkundig ontleed worden.

Het zou dan ook heel sneu zijn als je zelf tijdens het verwijderen van de ingebouwde batterij je telefoon beschadigt en deze niet meer werkt. i-Mania kan bij een eventuele schade aan jouw gadget nooit aansprakelijk gesteld worden. Je moet dus echt weten wat je doet, of het anders zonder meer professioneel uitbesteden.

Langzaam in kracht achteruit

Een batterij stopt trouwens veelal niet zomaar van de ene dag op de andere. In plaats daarvan gaan batterijen na verloop van tijd langzaam in kracht achteruit. Deze capaciteitsvermindering is dan ook een geleidelijk proces dat gedurende vele oplaadcycli plaatsvindt. Je zult dit in eerste instantie niet direct opmerken totdat jij bij jezelf realiseert dat je vroeger veel meer batterijvermogen uit een lading haalde.

Meehelpen de levensduur te verlengen

Je kunt actief meehelpen de levensduur van jouw batterij te verlengen en de capaciteit op peil te houden door goed voor de batterij van je mobieltje of zo te zorgen. Het volledig ontladen van een Li-ion batterij is bijvoorbeeld niet echt fijn voor deze jongen.

Je zou dus moeten proberen om oppervlakkige ontladingen uit te voeren. Dat betekent de batterij bijvoorbeeld tot 40-70% te ontladen voordat je deze weer oplaadt. Probeer jouw batterij indien mogelijk nooit onder de 20% te laten gaan. Maar je kunt de achteruitgang van een batterij desondanks echt niet voor altijd vermijden.

Batterijen kunnen tevens door hitte (en kou) beschadigen. Bewaar je gadgets dus het liefst op kamertemperatuur en bewaar ze dus niet op zeer warme plaatsen, zoals in de auto op zomerse dagen. Extreme koude temperaturen kunnen eveneens de levensduur van jouw batterij verkorten.

De batterij bij inactiviteit

Als je jouw gadget een flinke poos niet zou gaan gebruiken, dan is het het beste om jouw batterij dan voor de helft op te laden. Apple raadt aan om de batterij van een iPod, iPhone of iPad op 50% te laten staan als je van plan bent het apparaat langer dan zes maanden op te bergen.

Het opslaan van de batterij terwijl deze volledig ontladen is, kan er immers toe leiden dat de batterij volledig leeg raakt, terwijl het opslaan van de batterij met een volledige lading tot verlies van enige batterijcapaciteit kan leiden en het evenzo de levensduur van jouw batterij kan verkorten.

On Sale Products

Top Rated