https://www.i-mania.nl/skin/frontend/default/imania/images/logo.jpg
De Chinese mobiele telefoonmaker OnePlus begon haar leven als een startup die smartphones met hoogwaardige specificaties voor enthousiastelingen maakte. OnePlus, dat in 2013 door Carl Pei en Pete Lau is opgericht, begon als een dochteronderneming van BBK electronics. Dit naast andere bekende Chinese smartphone merken, waaronder Oppo, Vivo en meer recentelijk Realme.

Een gedeelde tech DNA

Er werd dus direct al veel tech DNA gedeeld. Hoewel de OnePlus telefoons vaak vergelijkbare ontwerpen en specificaties hadden in vergelijking met Oppo toestellen, waren de design en tech teams achter die telefoontjes geheel gescheiden. Dit gaf OnePlus de vrijheid om de dingen dusdanig aan haar kernpubliek aan te passen: de hardcore telefoon nerds.OnePlus veroverde hierdoor vooral in het buitenland haar niche en in sommige opzichten zou je OnePlus zelfs als een westers bedrijf kunnen zien dat toevallig in het oosten was gevestigd.

De OnePlus fusie met Oppo

Maar in 2021 veranderde dit allemaal toen OnePlus aankondigde officieel met Oppo te fuseren. Dus nu, in plaats van een onafhankelijk bedrijf te zijn (zij het met dezelfde BBK moedermaatschappij), wordt OnePlus als een submerk voor haar zusterbedrijf gepositioneerd dat door Lau wordt gerund. Die gezamenlijk toezicht op beide bedrijven zal houden terwijl hij als Chief Product Officer dienst doet.Zakelijk gezien is de fusie heel logisch. In plaats van overtollige teams te hebben die aan vergelijkbare projecten bij verschillende bedrijven werken, helpt de combinatie van OnePlus en Oppo om het onderzoek en de ontwikkeling te stroomlijnen en tegelijkertijd de schaal te vergroten waarop het bedrijf apparaten kan produceren (en verkopen).En het is een soortgelijk verhaal voor het Android besturingssysteem dat deze apparaten aandrijft, want na jaren van onafhankelijke ontwikkeling kondigde OnePlus aan dat OxygenOS en Oppo’s ColorOS naar een gedeelde codebase zullen overstappen.

2021 bracht een nieuwe verkooprecord

Na vorig jaar meer dan 11 miljoen telefoons te hebben verkocht, vestigde OnePlus een nieuw verkooprecord in 2021. En terwijl de tech nerds waarschijnlijk niet helemaal vergeten zullen worden, voelt 2022 als een enorme push van OnePlus aan om een echte mainstream smartphone naam te worden.In sommige opzichten is OnePlus al een beetje de nieuwe LG geworden, die de leegte in het smartphone landschap opvult. Een leegte dat is ontstaan nadat Samsung’s internationale rivaal al haar mobiele activiteiten had stopgezet.

De samenwerking met Hasselblad

Plus er is ook de nieuwe samenwerking met het bedrijf Hasselblad om haar mobiele fotografie tech te verbeteren. Dit was een onderdeel die bij OnePlus immers consequent achterbleef bij wat je op de telefoons van Apple, Samsung en Google krijgt.OnePlus heeft in de afgelopen jaren bovendien de duurzaamheid van haar handsets met de ondersteuning voor IP68 stof- en waterbestendigheid verbeterd. En dankzij de Nord serie heeft OnePlus nu meer betaalbare mobieltjes dan ooit tevoren!

Enkele belangrijke OnePlus smartphone modellen

Laten we hieronder een kleine tijdlijn van OnePlus modellen opsommen, te beginnen met de OnePlus 5.

OnePlus 5 en 5T

OnePlus verraste verraste iedereen in 2017 met de lancering van de OnePlus 5, want die sloeg de nummer vier over. De reden hiervoor was hoogstwaarschijnlijk de associatie van dit nummer met pech in de Chinese traditie.De telefoon werd met een Snapdragon 835 chipset geleverd, een strak ontwerp en geweldige software. De grootste upgrade was de introductie van een dual-lens camera aan de achterzijde: een 16MP + 20MP met een 1.6x optische zoom.De telefoon werd tevens geleverd met een modern ogend ontwerp zonder rand en het grootste display tot nu toe voor OnePlus. Slechts een paar maanden later werd de OnePlus 5T als een vernieuwde versie van de OnePlus 5 gelanceerd.

OnePlus 6 en 6T

De ‘camera notch’ is er! Net zoals bijna elke andere telefoon in 2018, kwam de OnePlus 6 nu ook met het trending notch ontwerp. Het bood een 6.28 inch scherm met een resolutie van 1080 x 2280 pixels.De OnePlus 6 werd nu door een Snapdragon 845 chipset aangedreven en bood een interne opslag variant van 256 GB. De bijbehorende ‘T’ versie, de OnePlus 6T, veranderde niet veel van haar voorganger op het gebied van de interne specificaties.De OnePlus 6T was daarentegen wel OnePlus eerste telefoon met een in-display vingerafdrukscanner. Het had nu ook geen 3.5 mm koptelefoonaansluiting meer.

OnePlus 7 en 7 Pro

In 2019 zagen we voor het eerst zowel een standaard als Pro versie van de nieuwe OnePlus. Zowel de OnePlus 7 als 7 Pro werden door de nieuwste Snapdragon 855 processor aangedreven. Het was met 6, 8 of 12 GB RAM krijgen, en met een interne opslag van 128 GB of 256 GB.De OnePlus 7 was grotendeels vergelijkbaar met de OnePlus 6T. De OnePlus 7 Pro had echter een gebogen 6.67 inch scherm en drie cameralenzen achterop. Deze opstelling bestond uit 48MP + 8MP + 16MP camera’s met een 3x optische zoom. Het bood verder een pop-up selfie camera.

OnePlus 7T en 7T Pro

In hetzelfde jaar besloot OnePlus om zijn twee nieuwste toestellen een ‘T’ upgrade te geven. Zowel de OnePlus 7T als de 7T Pro werden nu door een Snapdragon 855 Plus SoC aangedreven.De OnePlus 7T was een grote verbetering ten opzichte van de OnePlus 7, met een groter 6.55 inch scherm en de upgrade naar ultragroothoeklens en 2x optische zoom op de achterste camera. De OnePlus 7T Pro zag echter niet veel verbeteringen ten opzichte van zijn succesvolle voorganger.

OnePlus 8 en 8 Pro

De OnePlus 8 en 8 Pro werden beide door de nieuwste Snapdragon 865 SoC gepowered, hadden indrukwekkende gebogen schermranden en boden een 5G ondersteuning.De OnePlus 8 werd tevens met een 4.300 mAh batterij geleverd, de grootste tot nu toe van elk OnePlus apparaat. De OnePlus 8 Pro kwam tevens met langverwachte verbeteringen, zoals de ondersteuning voor draadloos opladen en een IP68 weerstand classificatie.

OnePlus 8T

Deze OnePlus 8T had een heel ander ontwerp, met een afgeronde rechthoekige camera-opstelling aan de achterkant. En de OnePlus 8T introduceerde de Warp Charge 65 functie. Hiermee kun je de OnePlus 8T in iets minder dan 40 minuten van nul naar compleet vol opladen.

OnePlus 9 en 9 Pro

De OnePlus 9 en 9 Pro worden met nog krachtigere specificaties geleverd. Het biedt ook heel fijne camera’s, die in samenwerking met Hasselblad zijn gemaakt. De OnePlus 9 Pro is zo de directe concurrentie van Samsung’s Galaxy S21 Ultra en de iPhone 12 Pro Max.

OnePlus 10 Pro

De OnePlus 10 Pro werd in januari 2022 aangekondigd. Het bevat een 6.7 inch scherm, een Snapdragon 8 Gen 1 chipset, een 5.000 mAh batterij, 12 GB RAM en 512 GB interne opslag. Het biedt tevens een camera met een 48 MP + 50 MP ultragroothoek + 13 MP telelens.

Enkele OnePlus mid-range toestellen

In 2020 probeerde OnePlus met de OnePlus Nord modellen een betaalbare premium smartphone aan te bieden. Het deed dit door de Nord N10 5G en Nord N100 uit te brengen. De OnePlus Nord bood daarnaast een Snapdragon 765G chipset, tot 12 GB RAM en 256 GB interne opslag.

OnePlus onderdelen

Als jij ook een prachtige OnePlus smartphone bezit die helaas een nieuw onderdeel of upgrade nodig heeft. Dan kun je altijd even hier bij i-Mania kijken of de part die je zoekt niet direct leverbaar is. Zo kan je jouw ultieme OnePlus ervaring perfect continueren. Want het zou zonde zijn als je niet meer van zo’n fraai OnePlus mobieltje gebruik kan maken!

On Sale Products

Top Rated