https://www.i-mania.nl/skin/frontend/default/imania/images/logo.jpg
De iPhone 4 werd oorspronkelijk in 2010 uitgebracht en de 4s volgde in 2011. De iPhone 4 was één van Apple’s meest succesvolle releases aller tijden. Het was ook de eerste iPhone die een Retina display van Apple gebruikte.Plus het was één van de dunste, meest premium ogende telefoons ter wereld. Iets wat toendertijd behoorlijk cool was... maar dit is meer dan 10 jaar geleden! Er is sindsdien nogal wat veranderd, en dat geldt ook voor de CPU architectuur van Apple.

De specificaties van de iPhone 4

Kijk alleen maar eens naar de specificaties van de iPhone 4: het heeft een Apple A4 processor, een 3.5 inch 960 x 640 Retina display, een 5 MP camera aan de achterkant en een VGA camera aan de voorzijde, en slechts 512 MB RAM. De iPhone 4s bevat een 8 MP camera en een A5 processor.

Kun je ook nu nog steeds een iPhone 4 of 4s gebruiken?

Ja natuurlijk. Niets houdt jou tegen om een iPhone 4 of 4s te gebruiken. De telefoon zal nog steeds werken, verbinding met het internet maken en bellen. Mits de batterij ervan nog werkt.Maar er zijn voldoende dingen om in gedachten te houden, zoals het feit dat Apple de telefoon niet langer meer ondersteunt. Het krijgt dus geen iOS updates meer. Na bijna tien jaar ondersteuning is iOS 7 zelfs Apple’s iPhone 4 en 4s laatste iOS update.

De iPhone iPhone 4 en 4s zijn 32-bit

Het is tevens voorzien van 32-bits software, dus veel van de nieuwe apps kunnen niet meer gebruikt worden. Want toen Apple de iPhone 5s uitbracht, veranderde de gehele mobiele iPhone wereld van de ene op de andere dag. De iPhone 5s was immers de allereerste 64-bits mobiele telefoon met een A7 chipset van Apple.De iPhone 4 en 4s gebruikten, net als alle eerdere iPhone releases (en zelfs de iPhone 5), 32-bits CPU’s. Maar de overstap van Apple naar 64-bits CPU’s betekende dat het bedrijf de manier waarop iOS functioneert volledig op chip architectuur niveau moest aanpassen.Het aanpassen van iOS naar een 64-bit versie betekende dat Apple vooruit in plaats van achterom moet kijken. Het liet haar oudere handsets vanaf nu in de kou laten staan en richtte zich op de toekomst. Namelijk op alles wat er na de iPhone 5s kwam...

Wat is het verschil tussen de iPhone 4 en 4S met de iPhone 5c en iPhone 5s?

Het meest opvallende verschil tussen de iPhone 4 en 4S met de iPhone 5c en iPhone 5s is de grotere schermgrootte. Bovendien heeft de iPhone 5s een dunner ontwerp met een aluminium achterplaat, terwijl de iPhone 5c een heel kleurrijke behuizing van polycarbonaat heeft.En als het op de ingebouwde functies aankomt, dan mist de iPhone 4s bijvoorbeeld de cameraverbeteringen die er in de iPhone 5s te vinden zijn. Het beschikt daarnaast ook niet over de nieuwe vingerafdruksensor van de iPhone 5s. Bovendien heeft de iPhone 4s een minder krachtige processor dan zowel de iPhone 5c als de iPhone 5s modellen. Het heeft tevens een minder indrukwekkende batterijduur, ondersteunt geen 4G en gebruikt ook nog eens de oudere 30 pins dockconnector in plaats van de nieuwe lightning plug.

Hoe kun je aan de buitenkant het verschil tussen de iPhone 4 en 4s zien?

Er zijn een paar simpele manieren om het verschil tussen een iPhone 4 en 4s te zien. De meest voor de hand liggende manier is om naar het modelnummer te kijken. De iPhone 4 heeft het modelnummer A1332, terwijl de iPhone 4s het modelnummer A1387 heeft.Een andere manier om erachter te komen is door naar de achterkant van de telefoon te kijken. De iPhone 4 heeft immers twee antennes langs de boven- en onderkant, terwijl de iPhone 4s er maar eentje heeft.

iPhone 4 en 4s onderdelen

Ben jij op zoek naar onderdelen voor jouw iPhone 4 of 4s. Zoek dan hier op i-Mania naar het specifieke onderdeel waarnaar je op zoek bent. Er bestaat immers een grote kans dat wij die snel aan jou kunnen leveren. Zo kan jij jouw geliefde iPhone toch nog wat langer blijven gebruiken.

On Sale Products

Top Rated