https://www.i-mania.nl/skin/frontend/default/imania/images/logo.jpg
In april 2021 bevestigde LG dat het uit de smartphone business stapt. In een verklaring gaf het aan dat deze beslissing het bedrijf in staat stelt om zijn middelen op groeigebieden zoals elektrische voertuig componenten, smart home producten, et cetera te concentreren.Er gingen daarvoor al enkele maanden de geruchten over deze drastische stap, na de enorme verliezen van de LG smartphone divisie in de voorgaande vijf jaar.

Ooit de grootste rivaal van Samsung

Ooit beschouwd als een grote rivaal van de Zuid-Koreaanse Samsung fabrikant, hadden de recentste high-end smartphones van LG steeds meer moeite om te concurreren. Tegelijkertijd kregen de meer betaalbare LG handsets steeds meer met een hevige concurrentie van Chinese rivalen te maken.LG richtte zich vooral op de midrange en high-end smartphones, twee marktsegmenten die in de afgelopen tien jaar steeds competitiever zijn geworden. Dit kwam vooral door de opkomst van Chinese telefoonfabrikanten zoals Huawei, Xiaomi, OnePlus, Oppo en Vivo die een steeds betere prijs-kwaliteitverhouding mogelijk maakten. Unieke LG smartphone innovatiesIn de betere tijden kwam LG diverse keren met een aantal smartphone innovaties op de markt, zoals de ultragroothoek camera’s. Op zijn hoogtepunt in 2013 was het zelfs de derde grootste smartphonemaker ter wereld, na Samsung en Apple.LG was ook één van de pioniers van het Android besturingssysteem en werkte daarbij met Google samen aan de Nexus smartphone lijn.

Het begon dus aanvankelijk allemaal prima

2011 was bijvoorbeeld een belangrijk jaar voor LG toen het in het Guinness World Records kwam nadat de Optimus 2X ‘s werelds eerste dual-core mobieltje was die er voor het publiek beschikbaar was.LG’s eerste smartphone uit de G-serie, namelijk de Optimus G, werd destijds ook als beter beschouwd dan de top smartphones van Samsung en HTC, maar LG zette in 2013 zelfs nog een tandje bij met de G2. De LG G2 was beter dan de mobieltjes van concurrentenDeze LG G2 had een grotere batterij dan de concurrerende Samsung Galaxy S4 en HTC One M7. En de ingebouwde camera ondersteunde al 1080p/60fps opnames voordat Samsung dat deed. In hetzelfde jaar was hun Optimus L4 ook de eerste triple SIM smartphone op de markt.

De trendsettende LG G4

In 2015 bracht de G4 echt lederen backcovers op sommige varianten, een functie die Huawei, Oppo en Vivo sindsdien gekopieerd hebben. Het bood ook een micro SD uitbreiding en een verwijderbare batterij, een functie die LG ook in verschillende toekomstige smartphones zou hebben.

De spraakmakende LG V20

Eén van de meest spraakmakende LG smartphones in zijn geschiedenis is misschien wel de V20, die in 2016 gelanceerd werd. Het was de eerste LG smartphone die een Quad DAC aan boord had, een systeem dat de audiokwaliteit van de 3.5mm koptelefoon uitgang behoorlijk verbeterde.Het zou daarna een belangrijk verkoop kenmerk van LG smartphones worden, waardoor het ook het meest geliefde merk voor audiofielen, dj’s en muzikanten werd.

De LG G Flex en V40

Andere revolutionaire en unieke smartphone ontwerpen die LG in de loop der jaren heeft bedacht, zijn de LG G Flex, ‘s werelds eerste flexibele smartphone, de V40 met zijn vijf camera’s en de LG behuizing met twee schermen.Want toen zijn concurrenten naar opvouwbare telefoons op zoek waren, sloeg LG een andere weg in en bood het zijn gebruikers in plaats daarvan een optioneel tweede scherm aan dat ze aan hun V50, G8x en V60 konden bevestigen.

2014 toonde een absoluut verkooprecord

In het eerste kwartaal van 2014 onthulde LG bovendien dat ze meer dan 5 miljoen LTE smartphones hadden verkocht, 79% meer dan wat ze in het hele voorgaande jaar hadden verkocht.Dit was toen een absoluut verkooprecord voor het bedrijf en het vermelde daarnaast dat ze in het eerste kwartaal van het jaar ook in totaal 12,3 miljoen smartphones hadden afgezet.

Maar de problemen kwamen daarna

Maar verschillende grote problemen zouden de mobiele lijn van het bedrijf gaan kwellen en ervoor zorgen dat ze in een stroomversnelling omzet zouden verliezen.Want hun latere vlaggenschip modellen hadden zowel software als hardware problemen, waardoor het merk in combinatie met de langzamere software-updates gestaag terrein verloor .

De bootloop problemen van de G4

De G4, LG’s toenmalige vlaggenschip mobieltje in 2015 had bootloop problemen. Dit was een probleem met de hardware waardoor de telefoon in een eindeloze herstart cyclus terechtkomt.De getroffen gebruikers werden gedwongen om naar servicecentra te zoeken en ontvingen dan vervangende G4’s. Maar veel vervangende toestellen vertoonden dezelfde bootloop problemen.Dit brak begrijpelijkerwijs het vertrouwen van de klant en misschien zelfs het vertrouwen in het hele merk. LG schikte in 2018 dan ook een class action rechtszaak over deze bootloop problemen. Waarbij bleek dat het niet alleen in de G4 plaatsvond, maar ook in onder meer de G5, V10 en V20.

LG reserveonderdelen

Mocht jij nog een LG smartphone hebben liggen, maar heb je LG smartphone onderdelen voor een doe-het-zelf reparatie nodig? Weet dan dat i-Mania diverse LCD schermen, batterijen, connectoren en andere kleine onderdelen voor jouw LG mobieltje kan aanleveren. Zo kun je de LG gloriedagen opnieuw naar voren halen.

On Sale Products

Top Rated