https://www.i-mania.nl/skin/frontend/default/imania/images/logo.jpg

Consumentenelektronica

Je vindt hier op de i-Mania website een wereld aan consumentenelektronica. De term consumentenelektronica kan gebruikt worden om het hele massortiment van producten te definiëren die een elektronische printplaat bevat, en voor persoonlijk gebruik bedoeld zijn.In het afgelopen decennium is het echter steeds meer gebruikt om al die apparaten en/of gadgets aan te duiden die specifiek voor communicatie-, entertainment- of informatiedoeleinden zijn gemaakt.Daarentegen worden de elektronische producten die veelal voor huishoudelijke taken gebruikt worden, zoals schoonmaken of koken, als huishoudelijke apparaten gecategoriseerd.

Consumentenelektronica, de computerindustrie en IoT

Bovendien heeft de digitalisering van de meeste consumentenelektronica ertoe geleid dat deze markt al bijna compleet is samengevoegd met de computerindustrie, een fenomeen dat ook wel wordt aangeduid als de consumentisering van informatietechnologie.De toekomst van consumentenelektronica kan zelfs nog nauwer met IT verbonden worden, aangezien het internet der dingen (IoT) een sterke toename van allerhande verbonden apparaten op de markt brengt.

Huiselektronica of digitale apparatuur

Consumentenelektronica verwijst, zoals hierboven al een beetje te lezen was, naar alle huiselektronica of digitale apparatuur die voor dagelijks thuisgebruik bedoeld is. Je kunt hierbij aan producten zoals telefoons, (spel)computers en laptops, televisies, camera’s, dvd-spelers en nog veel meer denken.

Technologie en kinderen

Hoewel consumentenelektronica producten de kleintjes altijd hebben kunnen vermaken terwijl ze gestaag groeien, hebben de gadgets die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen, ook al de baby’s bereikt in de vorm van bijvoorbeeld een slimme wieg.Als jouw kindje ietsje groter is dan maakt niet uit hoeveel ze er ook om smeken, jouw kind heeft waarschijnlijk nog geen smartphone nodig. Maar jonge kinderen hebben wel een sociale interactie en verkenning met leeftijdsgenoten nodig om te leren, dus als jij op zoek bent naar een digitaal apparaat om ze te entertainen of af te leiden terwijl je zelf even wat werk verzet, dan is dat helemaal oké.Deze producten en zelfs elektronische bouwpakketten voor de wat grotere kids zijn hier allemaal bij i-Mania te vinden.

Online communicatie

Of je het nu leuk vindt of niet, smartphones hebben ongetwijfeld de manier waarop we communiceren veranderen. Hoewel het misschien niet zo persoonlijk aanvoelt als echte communicatie, helpen de social media platforms zoals Facebook miljarden mensen om verbonden te blijven.Speciaal voor de chatters, vloggers en selfie delers onder ons vind je in de grote collectie van consumentenelektronica ook talloze producten om dit nog net even wat beter te kunnen laten uitzien of plaatsvinden.

Gaming

Consumentenelektronica apparaten kunnen jou en iedereen om je heen ook prima vermaken. Toen de game-industrie voor het eerst opkwam, dachten veel mensen dat videogames er enkel voor kinderen zijn. Nou, al die kinderen zijn nu volwassen geworden en willen nog steeds aangenaam elektronisch vermaakt worden. i-Mania’s collectie van gaming accessoires en zelfs mini alles-in-1 game consoles is groot.Wij van i-Mania houden dan ook wel van een spelletje en doen hier dus zeker niet kinderachtig om,want we hebben vele, bijna professioneel aandoende controllers, gaming toetsenborden en muizen voor de Nintendo, Xbox, PlayStation en pc systemen om jouw gaming ervaring naar een hoger niveau te tillen!

Films streamen en internetten op je tv

Films kijken was ook nog nooit zo comfortabel, je hoeft namelijk niet langer je vingers gekruist te houden in de hoop dat de film die je vanavond wilt bekijken beschikbaar is, want nu is bijna alle inhoud in de multimedia wereld slechts een paar klikken van je verwijderd.Je zou hierbij kunnen denken aan het streamen van Netflix of Disney Plus, maar je kan natuurlijk ook je eigen media server samenstellen met een mini-pc van i-Mania, of een Android tv-box gebruiken om dit mogelijk te maken. Je verkrijgt hierbij nog meer bedieningsgemak met een fijne airmouse of draadloze toetsenbord combo met een trackpad of muis. Als je wilt kan je zelfs lekker draadloos alles beluisteren.Dit zijn slechts enkele mogelijkheden die i-Mania aanbiedt in haar kolossale consumentenelektronica pakket. Stap dus ook eens binnen in deelektroshop van i-Mania en aanschouw zo met eigen ogen wat erallemaal met elektronica mogelijk is! We verzekeren jou: je zult er versteld van staan!

On Sale Products

Top Rated