Google is één van de rijkste en meest doordringende bedrijven ter wereld, en de geschiedenis van het bedrijf is een verhaal van klassiek ondernemerschap, hard werken en een beetje geluk. 



Google is vooral bekend van het Google zoeken, en uiteraard van de leverantie van het Android besturingssysteem, die naast de fameuze iPhone mobieltjes bijna alle andere smartphones van een software motor voorziet.



De originele Pixel & v3 

Dus toen de originele Pixel in oktober 2016 door Google onthuld werd, vroegen velen zich af waarom het bedrijf uit Mountain View in de Verenigde Staten begon met het ontwerpen, bouwen en verkopen van telefoons. En een aantal jaar later blijft dat sentiment nog steeds wel een beetje hangen. 



Degenen die de allernieuwste Android smartphones testen dachten echter dat de wat oudere Google Pixel 3a en Pixel 3a XL voor de meeste mensen de beste Android telefoons waren. Ze zijn voorzien van imposante software en camera’s, en ze kostten ook nog eens veel minder dan de wat geavanceerde telefoons. 



Plus de Google smartphones ontvangen ook voor een langere periode gegarandeerde software-updates dan alle niet Google telefoons. Dit is iets waar vooral Samsung nog wel iets van kon/kan leren!



De Google Pixel 4 

Na 3 komt 4, en zo ook bij de Google Pixel. De Google Pixel 4 en Pixel 4 XL die verleden jaar op de markt kwamen, kosten echter veelal twee keer zoveel als de vergelijkbare Pixel 3 modellen, maar het zijn over het algemeen dan ook veel betere telefoons. 



Ze zijn voorzien van betere beeldschermen en hun cameraprestaties zijn nog indrukwekkender te noemen. De bouwkwaliteit was daarbij ook nog eens verbeterd, met een matglazen achterkant, draadloos opladen en waterbestendigheid. En ook al heeft ie geen 3.5mm koptelefoonaansluiting meer, zijn batterijduur is daarentegen wel toegenomen, dus da’s fijn voor een Bluetooth headset! 



Met de komst van de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL had Google de vorm van haar telefoons aangepast, de aan de achterkant gemonteerde vingerafdruksensor verwijderd, de cameramodule volledig gereviseerd. Het was een grote technologische verschuiving!



De Google Pixel 5 

Maar hoe zit het met de nog te introduceren Pixel 5? Welnu, er zijn twee dingen die elke Pixel vlaggenschip telefoon wel heeft gehad: de allerlaatste Qualcomm 800-serie processor plus de nieuwste versie van Android. 



Hoewel we er zeker van kunnen zijn dat de Google Pixel 5 met Android 11 geïntroduceerd zal worden, zijn de tech-spotters op het internet sceptisch of die Pixel 5 wel over een Qualcomm Snapdragon 865 zal beschikken. 



Meerdere bespionerende bronnen van de Google Pixel 5 suggereren namelijk dat de telefoon een meer middenklasse processor zal hebben. Men suggereert nu zelfs al het bewijs van de Snapdragon 765G. En waarom zou Google deze wijziging aanbrengen? 



Nou, de meest waarschijnlijke reden die er te bedenken is, zijn de kosten. Want dan zou dit mobieltje net zoveel als een Samsung S20 gaan kosten. Men verwacht dan ook dat de Pixel 5 minder dan de Pixel 4 zal gaan kosten. 



Volgens de geruchten wordt de Google Pixel 5 geleverd met 8 GB RAM, 128 GB intern geheugen en een batterij die groter is dan die je in de Google Pixel 4 vond. Dat laatste zal met name fijn zijn voor de zware telefoongebruikers. Plus verder hoogstwaarschijnlijk een extra groothoeklens, want die werd ook al eens in de voorgaande modellen gemist! 



Er is nog veel meer wat we graag over de aankomende Google Pixel 5 zouden willen weten, dus dit zal waarschijnlijk resulteren in nog enkele maanden van geruchten en zo, totdat de smartphone later dit jaar zal arriveren. 



i-Mania is de leverancier van allerlei Google Pixel accessoires, dus als jij op zoek bent naar fantastische Google Pixel toebehoren, dan hoef je niet meer te Googelen, maar enkel i-Mania te raadplegen.



andere merken