De mobiele telefoongigant Huawei wijst zijn gebruikers in Duitsland op een app genaamd AppSuche, waarmee de bezitters van een van de nieuwste Huawei-smartphones nog steeds populaire apps kunnen downloaden zonder de Play Store te hoeven gebruiken.



De nieuwste mobiele telefoons van Huawei hebben geen Play Store of andere Google-apps, omdat de twee bedrijven vanwege een handelsverbod uit de Verenigde Staten geen zaken met elkaar mogen doen.



APPSUCHE

AppSuche is in Duitsland verkrijgbaar in Huawei's eigen app store, de App Gallery, maar is ook te downloaden vanaf een website in Nederland. Dit is de link die je hiervoor kunt gebruiken: https://bit.ly/3bfcmx7



De app zoekt in andere bronnen, zoals de website van de ontwikkelaar, naar de mogelijkheid om toch apps te installeren. Op deze manier zijn de populaire apps van Facebook, waaronder Instagram en WhatsApp, en die van Google te vinden.



GOOGLE-DIENSTEN

In Nederland bracht Huawei onlangs de Mate 30 Pro uit zonder Google-services. De Mate Xs, een 5G-telefoon met een 8-inch vouwscherm en Full View Display, met hetzelfde probleem, komt in april aan. Met beide smartphones kunnen gebruikers apps downloaden uit de App Gallery-app store, maar veel populaire apps zijn daar niet te vinden.



Het is onduidelijk of AppSuche door Huawei zelf is uitgebracht. Het bedrijf spreekt met Duitse klanten over ‘services van derden, zoals AppSuche, die u naar andere apps kunnen leiden’. De app wordt echter zonder deze vermelding op de Duitse Huawei-website aangeboden.



Een woordvoerder van Huawei Nederland kon afgelopen zaterdagmiddag niet veel meer duidelijkheid geven over deze situatie.



MEER BEREIK VAN APPS

Wel staat vast dat Huawei het app-aanbod wil uitbreiden met App Search. De service maakt het gemakkelijker om populaire apps zoals Telegram, Spotify of zo te vinden. Deze applicatie zoekt in de volgende bronnen naar apps die geschikt zijn voor de nieuwe Huawei smartphones:



Amazon AppStore / APKMirror / APKMonk / APKPure / Huawei AppGallery / De officiële website van de app (indien beschikbaar).



AppSuche biedt zelf geen directe downloads aan, maar stuurt je naar de pagina of dienst waar je dat kunt doen. In veel gevallen download je dan een APK-bestand, dat je handmatig kunt installeren op je Android-smartphone.



Google raadt deze manier van installeren van apps af omdat je de mogelijkheid hebt om er malware mee te installeren. Dus hoewel de sites waarnaar Huawei linkt bekend staan ​​als betrouwbare plaatsen om apps te downloaden, is er nog steeds enige voorzichtigheid.



Met dit geweldige nieuws hoopt i-Mania verschillende (toekomstige) Huawei-smartphone gebruikers niet alleen een stuk comfortabeler, maar vooral veel gelukkiger te maken!



Huawei