Als jij een Samsung smartphone liefhebber bent of er over zit te denken om er één te worden, dan is jou vast wel eens opgevallen dat Samsung zo’n mobieltje vaak bestempeld met de naam Galaxy. Dat was i-Mania namelijk ook wel opgevallen, dus daarom diepen we dit hier een beetje uit.



Als een ster 

Vanuit het engels vertaald kan galaxy “een prachtige verzameling” betekenen. Er wordt echter niet direct verteld van wat, maar je zou daarbij natuurlijk aan een verzameling van beroemde of belangrijke mobiele sterren kunnen denken, want sommige Samsung telefoons schitteren wel echt prachtig met al hun mogelijkheden. En zelf voel jij je ook al snel een ster met zo’n glamoureuse mobiel in je hand! 



De naam galaxy is verder uiteraard het meest bekend wanneer je het aan de astronomie koppelt, want we hebben het dan over het heelal, wat een verzameling van sterrenstelsels is; elk van de miljarden systemen met ieder hun eigen sterren, nevels en (sterren) stof. 



We leven zelf in één van de armen van een groot spiraalvormig sterrenstelsel dat ook wel de Melkweg wordt genoemd. De zon en haar planeten (inclusief de aarde) liggen in dit stille deel van de melkweg, ongeveer halverwege het centrum.



Nog meer sterren 

Deze enorme Melkweg heeft de vorm van een enorme draaikolk die eens in de 200 miljoen jaar ronddraait. Het bestaat uit minstens 100 miljard sterren, maar ook uit stof en gas. Het is zo groot dat het licht 100.000 jaar in beslag neemt om van de ene naar de andere kant over te steken. 



Als je naar sterren aan de nachtelijke hemel kijkt, zie je tevens andere sterren in de Melkweg. Maar er bestaan echter naast de onze nog vele andere sterrenstelsels. Het zijn er zo veel, dat we ze nog niet eens allemaal kunnen tellen! 

De bekende Hubble telescoop keek 12 dagen lang naar een klein stukje ruimte en vonden daarin 10.000 sterrenstelsels in allerlei maten, vormen en kleuren. Sommige wetenschappers denken dat er honderd miljard sterrenstelsels in het universum kunnen zijn. 



Dus dan is het niet zo gek dat sommige mensen denken dat er meer leven op andere planeten zou moeten bestaan. De kans is wel behoorlijk klein dat ze ook over zo’n Samsung Galaxy smartphone beschikken... maar misschien dromen zij er wel stiekem een beetje over.



Gelukkige momenten 

Jij kan ook een galaxy of het heelal dromen. Volgens dromeninterpreteerders zijn er vele mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld droomt van de geboorte van een melkwegstelsel, dan is dit het voorteken van veel gelukkige momenten die op je afkomen. Het is mogelijk om dan nieuwe vrienden te maken en te worden blootgesteld aan situaties die jouw energie en potentieel zullen vergroten. 



De galaxy die in je droom voorkomt, kan tevens het symbool zijn van jouw creativiteit en talenten, waardoor je energie en mogelijkheden toeneemt om jouw gedachten en gevoelens te uiten. Dit geeft je een groot gevoel van vrijheid en het vermogen om nieuwe en goede ideeën plus gedachten te hebben.



Dagdromen 

Je zou natuurlijk ook gewoon een droom kunnen hebben over een begeerderswaardige Samsung Galaxy smartphone case, want zelfs als je wakker bent is het soms nog mogelijk dat je toch nog een beetje dagdroomt wanneer je ‘m in je hand hebt. 



Volgens sommigen was de Samsung Galaxy S8 vroeger de mooiste telefoon ter wereld. Maar de nieuwere Galaxy modellen zullen de titel wel overtroffen hebben. Hoe dan ook, bij zo’n mooie Galaxy smartphone hoort zeker een prachtig hoesje van i-Mania om deze optimaal te beschermen.



Samsung Galaxy ster 

Of wat andere accessoires om de Samsung goed te vertroetelen. Alles voor jouw mooie Samsung Galaxy om ‘m zo misschien zelfs tot de mobiele miss of mister Universe ster uit te kunnen kiezen! 



Galaxy