Terwijl Nederland volop zomers zweet en zich op allerlei manieren probeert te verkoelen, liggen hun laptops ook bijna compleet op apegapen en zoeken ook een behoorlijke afkoeling. Dus terwijl de eigenaars graag even met een hand fan of ventilator wat verkoeling zoeken, dagdromen al die portable pc’s redelijk oververhit van heerlijke cooling pads van i-Mania!



Opnieuw tropisch heet 

Want op het moment van schrijven schijnt de zon weer volop en wordt het opnieuw tropisch heet in Nederland en haar omringende landen met een maxima van 30 tot 36 graden. Nederland heeft daarmee dan ook de warmste week ooit beleefd (althans die er gemeten is), door de langste mogelijk ononderbroken periode van hoge temperaturen van boven de 30 graden te tonen. 



Volgens de klimaatonderzoeker Geert Jan van Oldenborgh stijgen de temperaturen in Nederland een stuk sneller dan verwacht; iets wat vooralsnog niet goed te verklaren valt. 



“Volgens klimaatmodellen zouden de hittegolven hier nu ongeveer 1,5 graden warmer moeten zijn dan aan het begin van de twintigste eeuw. Maar metingen laten zien dat de warme dagen van het jaar in Nederland nu al ruim 3 graden warmer zijn - ongeveer dubbel zo snel dus.” 



Met al die informatie mag het dan ook wel duidelijk zijn dat die laptop van je naar wat verkoeling smacht, en één van die cooling pads van i-Mania is dan ook één van de aantrekkelijkste producten die jij online zult vinden om dit mogelijk te maken. 



Het belangrijkste voordeel van cooling pads is namelijk om door zo’n soort afkoeling mechanisme te gebruiken, het prestatieniveau van jouw laptop verbeterd wordt zonder dat je zelf ook maar fysiek in die laptop van je hoeft binnen te dringen



Werken cooling pads wel echt?

Jazeker! Cooling pads werken echt door de algehele temperatuur van jouw CPU aanzienlijk te verlagen en doet dit ook zonder deze te openen en zo de mogelijke garantie ervan te verliezen. 



Bovendien is een bijkomend ergonomisch voordeel van het gebruik van een cooling pad, dat als je het als een laptop standaard gebruikt het nekpijn kan verminderen wat veroorzaakt wordt door naar het scherm te koekeloeren. De laptop kan namelijk dusdanig gepositioneerd worden dat het jouw houding verbetert door de laptop meer op ooghoogte te plaatsen.



Er bestaan daarnaast ook nog laptop verkoelende middelen in de vorm van een speciale mini ventilator, die jij direct voor de warmte-afvoer opening van je laptop kan plaatsen.



Een verlaagde temperatuur

Beide oplossingen kunnen de temperatuur van jouw oververhitte laptop met ongeveer 10 graden verlagen, en in sommige gevallen zelfs meer! 



Bij een laptop die op lagere temperaturen draait, draaien de ingebouwde ventilatoren ook met een lagere snelheid, waardoor tevens de opeenhoping van stof in de laptop wordt vertraagd. Zo wordt de algehele levensduur van jouw laptop aangenaam verlengd. 



Bovendien zou de laptop bij lagere temperaturen beter moeten presteren dan normaal zonder extra stroom te hoeven verbruiken.



Een frisse bries

Dus als jij nu even lekker wat verkoeling zoekt met een hand fan in jouw palm, laat die laptop kammeraad van je dan ook even via één van die cooling pads heerlijk genieten van een frisse bries. Dan weten jij en i-Mania dat jullie beiden prima de hete zomer doorkomen!

fan