De Japanse videogames maker Nintendo heeft een nieuw verkooprecord neergezet met haar allernieuwste Pokémon spellen. Het in Kyoto, Japan gevestigde bedrijf meldde dat de verkoop van haar Pokémon Scarlet en Pokémon Violet games voor de geliefde Nintendo Switch console de 10 miljoen eenheden overtrof. Dit vond al in de eerste drie dagen van hun wereldwijde lancering op 18 november plaats!



Het Pokémon, Splatoon 3 en Animal Crossing: New Horizons succes 

Dat is het allerhoogste verkoopniveau voor alle videogames die ooit door Nintendo zijn uitgebracht. Dit succes van Nintendo’s Pokémon komt ongeveer twee maanden nadat Splatoon 3, een andere van haar videogames, een binnenlands verkooprecord in Japan bereikte. 



Op zich is het succes van deze Scarlet en Violet games opmerkelijk te noemen. Zeker als je weet dat deze spellen identiek zijn. Behalve de reeks personages en verzamelobjecten in elke versie! 



Daarvoor was vooral de game Animal Crossing: New Horizons een grote hit. Dit kwam door de coronapandemie, die veel mensen dwongen om thuis te moeten blijven.



De Pokémon franchise 

Pokémon is één van de langstlopende franchises van Nintendo. Nintendo heeft deze beroemde en bekende titel drie jaar geleden nieuw leven ingeblazen. Het deed dit door Pokémon Sword en Pokémon Shield uit te brengen, gevolgd door Brilliant Diamond en Shining Pearl in 2021. 



Pokémon Scarlet en Pokémon Violet verschillen echter behoorlijk van de andere Pokémon games. Het daadwerkelijk spelen van de Pokémon Scarlet en Violet games is super! Ze zijn dan ook de leukste Pokémon games ooit! 



Dat komt omdat dit zogenaamde ‘open-world’ games zijn. Waarbij de spelers ervan de game omgeving kunnen verkennen zonder daarbij in een lineair verhaalgebaseerd formaat missies te voltooien. Dit zorgt voor veel meer vrijheid en bereik om de unieke virtuele Pokémon wereld te verkennen.



De open Pokémon wereld van Paldea 

Pokémon Scarlet en Violet vinden allebei in de regio Paldea plaats, die losjes op Spanje is gemodelleerd. Je speelt daarin een kind dat naar de beroemde Naranja/Uva Academy gaat en leert hoe je Pokemon traint terwijl je daar studeert. 



Dit klinkt wellicht een beetje als een nieuwe benadering voor de Pokémon serie. Maar na het spelen van een paar scènes op school word je als snel naar de Paldea wereld geduwd en moet je zoeken naar wat jou gelukkig maakt. Je krijgt vervolgens drie doelen waar je naartoe kunt werken. Elke reeks van doelen is een goede reden om Paldea compleet te verkennen. Uiteindelijk moet je deze alle drie voltooien om het spel af te maken.



Iets meer over Nintendo 

De videogame industrie beleefde een behoorlijke bloeiperiode tijdens de pandemie toen de mensen thuis opgesloten zaten. Maar nu de economieën weer flink opengaan, begint de gaming industrie weer wat te normaliseren. 



De gamingindustrie analisten zeggen echter dat Nintendo een line-up van nieuwe games heeft. Waaronder haar aankomende game The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom die in mei 2023 uit zal komen.



Maar als het op de hardware aankomt, dan heeft Nintendo haar verwachting voor de verkoop van Switch consoles met een tiende verlaagd. Iets wat onder meer vanwege de aanhoudende chiptekorten veroorzaakt wordt. Alle happy Nintendo Switch eigenaren beleven gelukkig veel plezier met al hun fijne Switch accessoires van i-Mania. Zo wordt er door alle kleine en grote gaming liefhebbers van onze lage landen iedere dag weer een heerlijke game dag beleefd! 



Bronnen: o.a. baystreet, nu, ign & pcmag

NINTENDO SWITCH