De Nintendo Switch is één van de succesvolste consoles aller tijden. Dit dankzij enkele intelligente keuzes van Nintendo en trouwens ook een beetje mazzel. 



De Nintendo Switch, die in 2017 geïntroduceerd werd, onderscheidt zich dan ook van haar concurrenten. Het doet dit door een hybride systeem te zijn dat je in staat stelt om zowel draagbaar te gamen. Als via een dockingstation op een extern scherm te gamen. 



Het unieke ontwerp was op zich een risico, maar het bleek een geweldig succes voor Nintendo. Nintendo heeft begin dit jaar al immers 100 miljoen eenheden van de Switch verkocht sinds de release begin 2017. Ter vergelijking had het bedrijf heeft 100 miljoen eenheden van de Wii sinds de release ervan in 2006 verkocht. 



Het heeft zelfs bijna 85 miljoen eenheden verkocht na er slechts 49 maanden mee op de markt te zijn. Waardoor het zo ook één van de snelst verkopende consoles aller tijden is. De games op het systeem zelf hebben ook enorme verkoopcijfers behaald. In augustus 2021 vulden de Nintendo Switch games zelfs gedurende twee opeenvolgende weken elke plek in de Japanse Top 30 hitlijsten op! 



En of je nu het standaard Nintendo Switch model, of de Switch Lite of Switch OLED bezit, je wilt zeker weten wat de beste games zijn om te bezitten en te spelen. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres. Want dit zijn de vijf allerbeste games die er momenteel beschikbaar zijn.



Super Mario Odyssey 

Dit is één van de beste 3D platformgames ooit gemaakt. Nintendo’s belangrijkste Mario spel op de Switch is dan ook een absoluut meesterwerk. Het biedt prachtige levels en een alomtegenwoordig gevoel van plezier.



Pokémon: Let's Go, Pikachu! & Let's Go, Eevee! 

Het valt niet te ontkennen dat iedereen dol op een Pokémon spel is. Voor de Switch zijn er twee versies beschikbaar. Dit zijn twee vergelijkbare games maar met een iets andere content. Het zijn sympathieke rollenspelleen die op de oude GameBoy klassieker Pokémon Yellow gebaseerd zijn. De graphics zijn nu echter een stuk fraaier en ook de optionele motion controls maken dit tot een interactieve klassieker.



The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Breath of the Wild is volgens velen nog steeds de beste Switch game. Het is zelfs één van de beste games ooit gemaakt! Breath of the Wild was Nintendo’s eerste echte uitstapje naar games in de open wereld. Dit verbluffende, briljante avontuur is simpelweg de beste in zijn klasse.



Mario Kart 8 Deluxe 

De meest iconische racegame die er is, is ook op de Switch een enorme hit geworden. Dit ondanks het feit dat het technisch gezien een heruitgave van de Wii U versie is. Deze kartracer ziet er schitterend uit en is gewoon fantastisch om te spelen. Het is zonder meer de perfecte game voor een feestje!



Animal Crossing: New Horizons 

Zelfs een paar jaar na de release van deze game blijft Animal Crossing: New Horizons één van de populairste games op de Nintendo Switch. Het nodigt haar spelers op een rustig eiland uit. Om daar voor een ontspannende reeks van activiteiten te kiezen. Zoals vissen, insecten vangen en het perfectioneren van de indeling van hun virtuele huizen. 



Als je dol op Nintendo’s personages en franchises bent. Of gewoon naar een speciaal draagbaar spelsysteem op zoek bent. Dan is de Switch zeker een perfecte deal. Als je daarnaast accessoires voor de Nintendo Switch nodig hebt, dan ben je bij i-Mania ook zeker op het juiste adres! 



Bronnen: o.a. gamerant, cnbc, gamespot & pocket-lint

NINTENDO SWITCH