Muziek is voor velen onder ons een absolute noodzaak om ’s ochtends mee te staan en om in beweging te kunnen komen. En of jij nu daarna gewichten in de sportschool lift of dat je in de buitenlucht aan het trainen bent: een sport headset of earphones van i-Mania kan jou daar nèt even die extra kracht bezorgen welke je dan nodig zou kunnen hebben.



Een trainingsvriendelijke sport headset of earphones beschikt over een zweetbestendige coating plus een goede pasvorm om ervoor te zorgen dat het prima op de plaats blijft tijdens de zwaarste sportschoolsessies.



Veel van deze koptelefoons leveren alsook een lekker zwaar bas geluid, welke ideaal is om gemotiveerd te blijven in de sportschool of tijdens een buitensessie.



Als het op jouw workout aankomt, staat er jou niets meer in de weg. Want met een sport headset of earphones van i-Mania blijf je namelijk lekker geconcentreerd en afleidingsvrij sportief bezig.



Hoe kies jij de voor jou best geschikte sport headset of earphones? Een fatsoenlijke sport koptelefoon is een zeer waardige investering. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het juiste type en tempo van de melodie waarnaar je naar luistert jou langer in een zogenaamde ‘flow’ kan houden.



Er zijn eigenlijk vier zaken waar je aan moet denken:



Waterdichting. Alhoewel een standaard hoofdtelefoon goed kan werken, is deze zelfs wanneer het goed genoeg past gewoon niet gebouwd om een zware regenval tijdens het hardlopen te weerstaan, of nog belangrijker: al dat zweet dat tijdens een sportoefening vrijkomt.



Een veilige maar comfortabele pasvorm. Volgens algemene opinie is de beste type sport headset of earphones draadloos ofwel heel licht van gewicht.



Goede geluidskwaliteit. Dit is wellicht het minst belangrijke element van een sport koptelefoon. De meeste personen willen namelijk hun muziek kunnen horen / voelen terwijl ze aan het trainen zijn. Ze willen erdoor gemotiveerd worden, terwijl ze tevens afleidende geluiden van de sportschool / wereld om hun heen blokkeren.



Omgevingsbewustzijn. Dit is heel belangrijk voor sommige mensen. Zorg er dus altijd voor dat jij je bewust bent van je omgeving en zet die muziek van jou dan ook niet te hard aan tijdens het fietsen of lopen op de openbare weg.



Een ergonomische, zweetbestendige sport headset of earphones is speciaal ontworpen om in jouw oren te blijven zitten en is absoluut bestand tegen alle ontberingen tijdens je meest intense training.



Wat jouw favoriete activiteiten ook zijn, zo’n sport headset of earphones van i-Mania.nl zal jouw fitness pad geluidstechnisch perfect ondersteunen!