Als jij overweegt te investeren in een nieuwe fiets of in fijne nieuwe fietsaccessoires en componenten van i-Mania, dan kan ik alleen maar zeggen: gefeliciteerd! Want je bent nu op de goede of betere weg naar een gezondere geest en lichaam, evenals een opwindende nieuwe hobby waarvan jij kunt genieten met al je vrienden en dierbaren. 



Hier zijn enkele dingen die jij zeker over jouw fiets moet weten voordat je eropuit trekt!



De belangrijkste fietsonderdelen 

Frame - Het frame is het hart van je fiets. Het is waar al het andere op is gemonteerd, en het omvat alles van het zadel tot het stuur en zelfs een liggende achtervork (daar waar je fietsketting naar toe gaat). 



Wielen - de wielen zijn een ander belangrijk onderdeel van jouw fiets en iets dat jij niet over het hoofd mag zien. Bredere en duurzamere wielen zijn uitstekend geschikt om buiten de gebaande paden te rijden. Als je echter op zoek bent naar iets dat snel en gemakkelijk te onderhouden is, dan geef je misschien de voorkeur aan de slankere wielen van een tourfiets. Onthoud dat jij jouw wielen goed opgepompt moet houden om je fiets in goede staat te houden. 



Vering - de hoeveelheid vering die je nodig heeft, is afhankelijk van waarvoor jij jouw fiets gaat gebruiken. Als je enkel van en naar jouw werk fietst, dan is dit minder belangrijk dan als je aan fietswedstrijden meedoet waarbij je misschien trucjes moet uitvoeren.



Andere belangrijke items 

Aandrijflijn/versnellingen - een aandrijflijn is het deel van de fiets dat verantwoordelijk is voor het schakelen. Als je van veel controle houdt wanneer je een heuvel op en af ​​gaat, en over verschillende terreinen, dan heb je zeker meerdere versnellingen nodig. 



Remmen - een fiets zou niet erg veilig of leuk zijn om te rijden als hij geen remmen had. Wat de meeste mensen verbazen, is dat er op verschillende fietsen verschillende soorten remmen beschikbaar zijn. Stadsfietsen worden meestal geleverd met terugtrapremmen, terwijl velgremmen worden aangetroffen op veel hoogwaardige tourfietsen en mountainbikes. 



Zadel - dit is één van die componenten die kan bepalen of jij echt graag tijd op jouw fiets wilt doorbrengen of deze liever helemaal wilt vermijden. Het zadel van een racefiets is meestal een stuk harder en kleiner dan een mountainbike zadel.



Essentiele accessoires 

Als jij regelmatig fietst, of je nu prettig fit wilt blijven of voor het woon-werkverkeer, er zijn absoluut een aantal i-Mania fietsaccessoires die jouw tijd op twee wielen gemakkelijker, veiliger en comfortabeler kunnen maken. Sommige zijn essentieel, andere zijn leuk om te hebben. 



Denk hierbij aan een fietsslot, fietstassen of andere opbergtools, LED verlichting, fietspomp, multi-tool reparatiekit, waterhouders en bidons, fietshelm, en fiets kleding. Plus vergeet ook niet zo’n fijne fiets computer of houder voor je smartphone/actiecamera op de fiets en uiteraard een goede oogbeschermende zonnebril



De fiets is een fascinerende machine met veel onderdelen. i-Mania levert jou graag betrouwbare en betaalbare fietsaccessoires om jou fietservaring zo compleet en aangenaam mogelijk te maken! 



Fietsaccessoires 



Bron: o.a. bikeandgo