Temidden van de coronavirus pandemie hebben veel gezinnen besloten om de Kerst dit jaar individueel te vieren, in plaats van in iets grotere groepen. Sommige mensen vieren het misschien zelfs helemaal alleen. 

Als dat het geval is voor jou of je gezin, wees dan gerust, want er zijn zoveel leuke kerstideeën in quarantaine die je kunt doen terwijl je sociaal afstand neemt. Ofwel: wie zegt dat je het huis uit moet voor een dag vol gezellige en creatieve activiteiten? i-Mania biedt je wel wat mogelijkheden.

Doe mee aan een videogesprek met de kerstman 

De Kerstman ontmoeten is voor veel kinderen een magische ervaring tijdens de feestdagen. Helaas krijgen ze Santa dit jaar misschien niet persoonlijk te zien, maar dat betekent niet dat ze niet met hem op een mobieltje kunnen chatten! Er zijn namelijk speciale Android en iOS apps om dit mogelijk te maken, plus er is ook nog een speciale Santa hotline.

Maak kerstmaskers 

Je kunt als een leuke kerstambacht allerlei schattige kerstmaskers van papieren borden maken. En als je eenmaal klaar bent, kan jij ze gebruiken om diverse unieke selfiefoto’s te maken om de herinneringen aan de 2020 kerstvakantie te bewaren.

Stel een vakantiepuzzel samen 

Samen een puzzel in elkaar zetten is een ontspannen manier om de kerstdag (of -nacht) door te brengen. Zorg er dan wel voor dat je tijdens het werken aan de puzzel de juiste sfeer creëert met een (nep-) haardvuur of kaarsjes.

Zing kerstkaraoke 

Je hoeft geen muzikale familie of vriendengroep te zijn om plezier te hebben met het zingen van bekende kerstmelodieën tijdens een gezellige kerstkaraoke. Maak je er alvast maar klaar voor om vanaf de luie stoel thuis één of twee liedjes te zingen in een avond vol met kerstachtige goedheid.

Organiseer een virtueel kerstfeest 

Enkel omdat je niet persoonlijk bij elkaar kunt komen, wil nog niet zeggen dat jij je vrienden en familie niet met de Kerst kunt zien. Stuur daarom iedereen een Zoom link en organiseer via jouw webcam je eigen feest online. Zorg er uiteraard wel voor dat je ook nog een paar mini games en conversatiestarters klaar hebt staan.

Bekijk een kerstfilm 

Een film kijken is de perfecte manier om met de kerst wat tijd door te brengen tussen alle cadeautjes en het kerstdiner, of om met z’n allen heerlijk te ontspannen na het einde van de festiviteiten. Vergeet niet op zoek te gaan naar nog wat lekkernijen of cocktails/moktails! Kan je lekker nippen en knabbelen terwijl je kijkt...

Houd het zo intiem mogelijk 

Hoewel Kerstmis er dit jaar zeker anders uit zal zien dan anders, betekent dat echt niet dat je tijdens COVID geen kerst kunt vieren. De sleutel tot veilige en gezonde kerstplannen is om dit zo intiem mogelijk te houden. Hopelijk hebben de bovenstaande i-Mania ideetjes jou al wat fijne kerstinspiratie gebracht. We wensen iedereen ook zeker fijn feestdagen toe! 


COMPUTER NETWERKEN WEBCAMS ANDERE CAMERA

Bron: goodhousekeeping