Aan het eind van elk jaar voelen veel mensen zich gezegend om Kerstmis te kunnen vieren. Kerstmis is dan ook zeer zeker een bijzondere afsluitperiode van het jaar omdat we dan de neiging hebben om even na te denken over hoe we in het afgelopen jaar hebben geleefd en hoe we in de dagen erna (in het nieuwe jaar) weer verder gaan. En dan zijn er uiteraard alle lichtjes van de fijne i-Mania kerstverlichting!



De duisternis en het licht 

De dominee Martin Luther King Jr. Zei ooit: “Duisternis kan duisternis niet verdrijven, maar alleen licht kan dat doen. Haat kan haat niet verdrijven, maar alleen liefde kan dat doen”. 



Net als velen dat denken, was het afgelopen jaar niet echt een jaar dat met zijn epidemische invloeden als een geliefd jaar de boeken in zal gaan. Maar desondanks kunnen de meeste personen stellen dat het ook wel degelijk een jaar met liefde is geweest. Wellicht de liefde om goed voor jezelf te zorgen, jouw omgeving goed te beschermen en het haten van het dragen van een (verplicht) mondkapje met liefde voor een ander (en je eigen gezondheid) toch maar met een diepe (anti-corona) zucht toe te laten... 



Gelukkig maakt het zien van de knusse kersverlichting weer even een hoop goed!



Knus, warm en gezellig

Vóór de uitvinding van elektriciteit werden er kaarsen gebruikt om tijdens de kersttijd sfeerlicht in een huis aan te brengen. Dit kaarslicht was aanvankelijk een symbool voor het licht van Christus, omdat Hij ooit zei: “Ik ben de weg, de waarheid en het licht”. 



Tegenwoordig is het echter veel meer dan dat, is de kerstperiode ook meer een ‘culturele’ gebeurtenis dan een religieuze aangelegenheid, en staat het garant voor een aangename en gemoedelijke sfeer, want als je in ieders woonkamer naar binnen kijkt zie je al snel overal kleine en gezellige lichtjes die heel erg knus, warm en gezellig aanvoelen!



De oorsprong van de elektrische kerstboomverlichting 

De eerste (elektrische) kerstverlichting werd in 1882 door Edward Johnson geïntroduceerd, een vriend en partner van de gloeilampenuitvinder Thomas Edison, om zo een warm gevoel in de veelal behoorlijk koude winter aan te brengen.



In 1895 werd het idee van verlichting op een kerstboom door de Amerikaanse president Cleveland overgenomen, die honderden meerkleurige elektrische gloeilampjes voor de kerstboom in het Witte Huis vroeg. 



En toen president Calvin Coolidge in 1923 tezamen met de nationale kerstboomverlichting Kerstmis begon te vieren, werd deze kerstverlichting officieel een kersttraditie.



Honderden miljoenen kerstverlichtingssets 

Tegenwoordig worden er elk jaar weer honderden miljoenen kerstverlichtingssets verkocht en worden er alsook vele honderden miljoenen huizen aangenaam sfeervol met kerstverlichting versierd. 



Al die genoeglijke lichtjes schijnen allemaal fijn naar ons allen en schenken dit licht in de symbolische vorm van hoop, vrede en vreugde. Iets waar we gedurende het hele jaar in ons leven ook wel naar verlangen! 



Voor het lichtje dat je in jezelf zoekt moet je echt zelf aan de slag gaan, maar voor het aanleveren van een fijn kerstgevoel kan de kerstverlichting van i-Mania jou te allen tijden van binnen verwarmen... en da’s ook een heel fijn gevoel!



LED-LICHT DECORATIEF LICHT KERSTVERLICHTING 



Bron: o.a. thepositivemom